Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două drone ucrainene care se îndreptau spre Moscova, doborâte de forțele ruse

Apărarea antiaeriană rusă a doborât joi două drone ucrainene care se îndreptau spre Moscova. Anunțul a fost făcut de primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, care nu a precizat dacă există victime.

”În jurul orei 4 dimineaţa, apărarea antiaeriană a doborât două drone de atac care zburau în direcţia oraşului", a scris primarul Moscovei, pe canalul său de Telegram, potrivit Agerpres.

Edilul a precizat că una dintre drone a fost doborâtă în regiunea Kaluga, la sud de capitală, iar cealaltă lângă şoseaua de centură, la aproximativ 50 de kilometri de Moscova.

Atacurile cu drone asupra Moscovei au avut loc cu o oarecare regularitate în ultimele săptămâni.

De altfel, sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au doborât miercuri două drone care se îndreptau spre Moscova.

"Războiul se întoarce treptat pe teritoriul Rusiei, în centrele sale simbolice şi în bazele sale militare, iar acesta este un proces inevitabil, natural şi absolut just", a avertizat preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, pe 30 iulie.

În ultimele săptămâni, atacurile cu drone ucrainene s-au intensificat pe teritoriul Rusiei, fiind vizate adesea Moscova și peninsula Crimeea anexată. De altfel, oficialii ruși au anunțat luni că o dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea Kaluga, situată la mai puţin de 200 km sud-vest de Moscova. Alte șapte astfel de aparate de zbor au fost distruse joia trecută în aceeași regiune Duminică, primarul Moscovei a anunţat că o dronă care viza capitala rusă a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană.

Moscova a fost vizată de mai multe atacuri cu dronă săptămâna trecută. Într-unul dintre acestea, aparatele de zbor fără pilot au fost folosite pentru a distruge o clădire de birouri principalul cartier de afaceri, vizat de două ori în decurs de câteva zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE