Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Două drone de luptă care amenințau Moscova, doborâte de armată. Anunțul făcut de primarul capitalei Rusiei

Sistemele de apărare antiaeriană ale Rusiei au doborât două drone care se îndreptau spre Moscova. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de primarul capitalei ruse, care a precizat că autoritățile nu au deocamdată informații despre posibilele victime.

”S-a constatat încercarea a două drone de luptă de a intra în oraş. Ambele au fost doborâte de apărarea aeriană. Una în zona Domodedovo (la sud de capitală, nr.red), a doua în zona autostrăzii Minsk”, la vest de Moscova, a anunțat Serghei Sobyanin pe platforma Telegram, conform agenției AFP, citată de Agerpres.

Primarul Moscovei a mai precizat că ”în acest moment, nu sunt informaţii privind victime" ca urmare a prăbușirii celor două drone doborâte. Serviciile de urgență au intervenit la fața locului cu mai multe echipaje.

În ultimele săptămâni, atacurile cu drone ucrainene s-au intensificat pe teritoriul Rusiei, fiind vizate adesea Moscova și peninsula Crimeea anexată. De altfel, oficialii ruși au anunțat luni că o dronă ucraineană a fost doborâtă în regiunea Kaluga, situată la mai puţin de 200 km sud-vest de Moscova. Alte șapte astfel de aparate de zbor au fost distruse joia trecută în aceeași regiune Duminică, primarul Moscovei a anunţat că o dronă care viza capitala rusă a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană.

Moscova a fost vizată de mai multe atacuri cu dronă săptămâna trecută. Într-unul dintre acestea, aparatele de zbor fără pilot au fost folosite pentru a distruge o clădire de birouri principalul cartier de afaceri, vizat de două ori în decurs de câteva zile.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE