Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lupte grele în orașul Zaporojie. Două persoane au fost ucise şi alte şapte rănite în urma atacurilor armatei ruse

Două persoane au fost ucise şi alte şapte rănite miercuri în urma unui atac rusesc asupra oraşului Zaporojie, centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume în sudul Ucrainei, a comunicat Ministerul de Interne ucrainean, revizuind în scădere bilanţul anterior după resuscitarea unei persoane, potrivit AFP.

"Zaporojie: două persoane au fost ucise şi şapte rănite. Iniţial, informaţiile consemnau trei morţi. Din fericire, o persoană a fost resuscitată", a indicat pe Telegram ministrul de interne Igor Klimenko.

Bilanţul anterior de trei morţi a fost anunţat de preşedintele Volodimir Zelenski, care a difuzat o înregistrare video ce arăta o biserică avariată, cu flăcări şi fum în curte, precum şi o altă clădire în flăcări.

Klimenko a precizat că "salvatorii au stins repede incendiul", iar persoanele rănite se aflau în afara edificiului în momentul loviturii.

Potrivit guvernatorului regional Iuri Malaşko, "o biserică şi magazine" din cartierul Şevcenkovski din nord-estul Zaporojie au fost atinse.

"Medicii se ocupă de răniţi", a adăugat el, precizând că vitrinele clădirilor adiacente au fost sparte de suflul exploziei.

"Inamicul a atacat un cartier de locuit", a indicat la rândul său Anatoli Kurtiev, şeful consiliului municipal Zaporojie.

Acest oraş, situat la câteva zeci de kilometri de frontul de sud, zonă unde se află şi cea mai mare centrala nucleară din Europa, este vizat în mod regulat de bombardamentele ruseşti.

Potrivit informaţiilor preliminare, ruşii au utilizat rachete balistice de tipul Iskander în acest atac, relatează Unian.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE