Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ucraina anunță că a eliminat 820 de invadatori ruși într-o singură zi

Ucrainenii au intensificat atacurile pe mai multe fronturi, în cadrul acelei contraofensive începute în prima săptămână a lunii iulie. Astfel, deși progresele sunt lente, armata Ucrainei anunță că ziua de marți a fost una eficientă, dacă avem în vedere performanțele de pe front.

Astfel, Statul Major al Apărării precizează că, doar într-o singură zi, au fost eliminați 820 de ocupanți ruși și au fost distruse 17 sisteme de artilerie, 12 vehicule de luptă, 8 tancuri și un sistem de apărare antiaeriană, în mai multe zone. În aceste condiții, bilanțul publicat de ucraineni ar ajunge la peste 251 de mii de militari ruși eliminați. Însă, așa cum se obișnuiește într-un război, cifrele ar putea fi exagerate voit de ambele părți.

Ucraina a înregistrat avansuri mici pe unele fronturi din sud

În plus, miercuri dimineață, ucrainenii au doborât și un elicopter de luptă performant KA-52. Cu două zile înainte, încă un astfel de aparat de zbor a fost eliminat de Brigada 47 mecanizată a Forțelor Armate Ucrainene, cu ajutorul unui sistem HIMARS PADS.

Și pe teritoriul Rusiei continuă să fie probleme. La o fabrică din Moscova a avut loc o explozie la o fabrică producătoare de echipamente de vizibilitate pe timp de noapte și dispozitive pirotehnice, după cum anunță RIA Novosti, iar oamenii au fost evacuați.

Canalul de Telegram Baza susține că au fost cel puțin 22 de răniți, însă e posibil să mai existe victime și sub dărâmături. Nu se precizează însă dacă explozia a avut loc din cauza unor eventuale atacuri ucrainene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE