Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump susține că va fi din nou acuzat, în legătură cu atacul de la Capitoliu

Fostul președinte american Donald Trump spune că a fost informat de către Departamentul de Justiție că face parte din ancheta privind atacul de la Capitoliul Statelor Unite. De asemenea, Trump a spus că este investigat și pentru încercarea de a falsifica rezultatele alegerilor din 2020.

Inculpări pentru presupuse infracțiuni penale de natură federală

O scrisoare ar reprezenta cel mai clar semn de până acum că Trump s-ar putea confrunta cu acuzații penale federale în legătură cu încercarea sa de a rămâne la putere, după ce a pierdut alegerile în fața lui Joe Biden. Până acum, fostul președinte este favorit pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidențiale din 2024.

Trump a postat o declarație pe rețeaua sa de socializare Truth Social în care spune că i s-a transmis să se prezinte în fața unui mare juriu. Conform fostului președinte, acest lucru este echivalent cu punerea sub acuzare. Reacția în rândul legislatorilor democrați și republicani a fost previzibilă.

Pete Aguilar, Partidul Democrat: ”Apreciem activitatea Departamentului de Justiție și accentul pe care îl pun pe aflarea faptelor și pe tragerea la răspundere a oamenilor.” 

Marjorie Taylor Greene, Partidul Republican: ”Poporul american va fi furios. Iar ceea ce face Jack Smith este că a înarmat guvernul și a înarmat Departamentul de Justiție împotriva președintelui Trump.”

Dacă Trump va fi pus sub acuzare, ar fi a treia inculpare pentru presupuse infracțiuni penale de natură federală. Printre acestea se numără 37 de capete de acuzare, cu privire la gestionarea defectuoasă a unor documente clasificate. Trump a fost acuzat și de falsificarea unor documente contabile, în cazul plăților pentru tăcerea actriței de filme pentru adulți Stormy Daniels. Trump urmează să fie judecat în acest caz în martie anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE