Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump spune că acuzația federală împotriva sa este "ridicolă" și "nefondată"

Fostul președinte Donald Trump a calificat acuzația sa federală drept "ridicolă" și "nefondată", sâmbătă, în timpul primei sale apariții publice de la desecretizarea acuzațiilor, scrie AP.

Trump a luat cuvântul la convențiile republicane de stat din Georgia și Carolina de Nord, Trump a prezentat inculparea sa de către Departamentul de Justiție ca pe o încercare de a-i afecta șansele de a reveni la Casa Albă, în timp ce face campanie pentru un al doilea mandat.

Din punctul lui de vedere, acuzațiile sunt un atac la adresa susținătorilor săi.

"Au lansat o vânătoare de vrăjitoare după alta pentru a încerca să ne oprească mișcarea, pentru a zădărnici voința poporului american. În cele din urmă, nu vin după mine. Ei vin după voi ", a susținut Trump în Georgia.

Fostul președinte spune că rămâne în cursa pentru alegeri

Trump a promis, de asemenea, sâmbătă că va rămâne în cursă, chiar dacă va fi condamnat în acest caz.

"Nu voi pleca niciodată", a declarat el pentru Politico într-un interviu acordat la bordul avionului său după discursul său din Georgia. El a mai prezis că nu va fi condamnat și a evitat întrebările dacă se va autograția în cazul în care va câștiga un al doilea mandat.

"Nu cred că va trebui să o fac vreodată. Nu am făcut nimic greșit", a spus Trump.

Trump este acuzat că a sfidat cu bună știință cererile Departamentului de Justiție de a returna documentele clasificate, că și-a folosit asistenții în eforturile sale de a ascunde înregistrările și chiar că le-a spus avocaților săi că vrea să sfideze o citație pentru materialele stocate în reședința sa.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE