Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump și-a făcut cont pe TikTok, platforma pe care o voia interzisă când era președinte

Donald Trump, candidatul republican la prezidențialele din SUA, și-a făcut cont pe TikTok, platforma deținută de compania chineză ByteDance. Este aceeași platformă pe care Trump o voia interzisă pe vremea când era președinte.

Fostul preşedinte a postat un prim clip video pe contul său sâmbătă noapte, transmite Politico, preluat de Agerpres.

Trump apare salutând fanii la o gală de lupte din cadrul Ultimate Fighting Championship, desfăşurată la Newark, New Jersey. Contul, President Donald J. Trump, cu adresa @realdonaldtrump, avea mai mult de 800.000 de abonaţi până la ora 15:00.

Compania ByteDance contestă în instanţe o lege americană care a intrat în vigoare în aprilie, care îi cere să vândă TikTok până în ianuarie viitor sau platforma va fi interzisă. Casa Albă spune că doreşte ca proprietatea chineză asupra TikTok să înceteze din motive de securitate naţională.

TikTok a precizat faptul că nu va distribui datele utilizatorilor americani guvernului de la Beijing şi a invocat aplicarea unor măsuri substanţiale pentru protecţia datelor personale ale utilizatorilor.

Tentativa lui Donald Trump de a interzice TikTok în 2020, pe când era preşedinte, a fost blocată de instanţe. El a declarat în luna martie că această platformă reprezintă o ameninţare pentru securitatea naţională a SUA, dar a susţinut şi că interzicerea TikTok i-ar afecta pe tinerii utilizatori şi ar avea ca efect doar întărirea poziţiei platformei Facebook, aparţinând Meta, pe care a criticat-o puternic.

Echipa de campanie a preşedintelui Joe Biden a început să folosească TikTok din luna februarie.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE