Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump nu este de acord cu interzicerea TikTok în SUA. Care este "dușmanul poporului"

După ce Joe Biden a spus că va susține proiectul de lege pentru interzicerea TikTok în SUA, Donald Trump a reacționat. Fostul șef al statului american - și posibil candidat la un nou mandat - a precizat că se opune unei asemenea inițiative. În schimb, Trump a dat vina pe altă rețea de socializare.

"Ceea ce nu-mi place este că, fără TikTok, voi veți face Facebook mai mare, ceea ce, pentru mine, este un dușman al poporului, la fel ca și alte mijloace de comunicare", a spus Donald Trump, pentru CNBC.

Donald Trump nu vrea interzicerea TikTok în SUA: "Facebook e dușmanul poporului"

Interesant este că, în august 2020, când era președinte al SUA, Donald Trump a emis un ordin care interzicea TikTok în țară. Iar motivele de atunci făceau referire la riscul de securitate. De altfel, același motiv este invocat și în prezent, în mai multe țări.

Membrii unei comisii de specialitate din Camera Reprezentanților au votat în unanimitate în favoarea unui proiect de lege care, dacă ar fi adoptat, ar urma să oblige compania care deține TikTok să apeleze la o soluție extremă dacă vrea să mai rămână pe piața SUA, să își vândă filiala americană.

Această informație se leagă cu alta care tocmai a apărut în Wall Street Journal și care anunță că fostul director executiv al Activision Blizzard, Bobby Kotick, ar fi interesat să cumpere TikTok

Potrivit sursei citate, zeci de congresmeni democrați folosesc Tiktok, însă platforma a fost criticată dur de tabăra republicană. Congresul american a lansat un avertisment, invocând posibile legături ale companiei-mamă ByteDance cu Guvernul chinez.

Proiectul de lege privind eventuala interzicere a TikTok în SUA va fi supus la vot în Camera Reprezentanților, conform presei americane.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE