Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Donald Trump, înfățișare istorică la tribunal. Este prima dată când un fost președinte se confruntă cu acuzații federale

Fostul președinte Donald Trump a sosit la Miami pentru a se prezenta la tribunal. Trump este primul președinte american din istorie, care este acuzat de delicte federale, cum ar fi păstrarea ilegală a documentelor care privesc securitatea națională. Trump și-a proclamat nevinovăția și a promis că își va continua campania pentru alegerile din 2024.

Protest în fața tribunalului

Delictele de care este acuzat Donald Trump se referă la gestionarea necorespunzătoare a dosarelor privind securitatea națională, inclusiv a secretelor nucleare. Acesta este acuzat că a păstrat ilegal documente secrete și că a împiedicat predarea acestora.

Autoritățile se așteaptă la o mulțime de peste 50 de mii de persoane în fața tribunalului, astfel că paza a fost consolidată. Înainte de punerea sa sub acuzare, Trump si-a întețit retorica și l-a numit pe judecătorul tribunalului "dement" iar pe echipa de procurori i-a catalogat drept "huligani".

Trump și-a îndemnat susținătorii să se alăture unui protest anunțat în fața tribunalului din Miami, și a spus că țara are nevoie de forță în aceste momente.

”Să nu vă înșelați, luăm acest eveniment foarte în serios. Știm că există posibilitatea ca lucrurile să se înrăutățească, dar nu așa se procedează în Miami,” a spus comandantul Manuel Morales, Departamentul de Poliție din Miami.

”I-aș spune președintelui Trump că suntem milioane și milioane de oameni aici și mâine, doar așteptați. Mâine vom umple orașul Miami pentru a vă susține,” a spus un bărbat.

Fostul președinte a respins ca fiind "ridicol și lipsit de temei" rechizitoriul publicat de Departamentul de Justiție, după luni de anchetă efectuată de un procuror special.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE