Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Doi polițiști din Capitală, cercetați pentru că nu au chemat pirotehniștii după ce un bărbat i-a anunțat că are o bombă sub mașină

Doi poliţişti de la Secţia 23 şi un dispecer sunt cercetaţi de Serviciul Control Intern al Poliţiei Capitalei deoarece nu au chemat pirotehniştii în urma unui apel telefonic făcut de un bărbat, în care ar fi semnalat că are o bombă amplasată sub maşină.

Polițiștii nu au respectat protocolul specific în aceste cazuri, potrivit unor surse judiciare

"Cu privire la informaţiile vehiculate în spaţiul public privind preluarea unui apel 112, de către un dispecer, privind amplasarea unui dispozitiv suspect pe un autoturism, (...) în cauză au fost dispuse verificări prin intermediul Serviciului Control Intern.

În urma acestora, a fost declanşată cercetarea prealabilă faţă de dispecerul care a preluat apelul şi cei doi poliţişti, din cadrul Secţiei 23, care s-au deplasat la faţa locului, urmând ca la finalizarea cercetării administrative să fie dispuse măsuri legale", a informat marţi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB).

Potrivit unor surse judiciare, în urma apelului telefonic trebuia anunţat serviciul pirotehnic, iar cercetările nu trebuiau făcute de poliţiştii de la secţie.

Alarma s-a dovedit falsă, nefiind vorba de un dispozitiv exploziv, ci de un ansamblu improvizat nefuncţional, mai susţin sursele citate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE