Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Diplomația ucraineană avertizează că vor fi morți printre civili atâta timp cât Berlinul nu livrează tancuri

„Vor fi morţi printre civili”, atât timp cât Germania nu livrează tancuri, a avertizat marţi ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba, în timp ce Berlinul nu a răspuns încă favorabil la cererea Kievului de a livra tancuri de luptă „Leopard”, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Cu cât o astfel de decizie este amânată mai mult, cu atât vor fi mai multe victime, cu atât vor fi morţi printre civili”, a afirmat cu regret şeful diplomaţiei ucrainene, la încheierea unei vizite surpriză a omologului său german, Annalena Baerbock, la Harkov (nord-est).

Ajutorul Germaniei nu este suficient pentru Ucraina

Reprezentanta Berlinului a declarat la Harkov că ucrainenii pot conta pe „solidaritatea şi susţinerea” germanilor în ceea ce priveşte furnizarea de generatoare, transformatoare, combustibili şi pături pentru a rezista frigului iernii. Ea a apreciat că oraşul, aflat aproape de frontiera cu Rusia, este „simbolul nebuniei absolute a războiului de agresiune rus în Ucraina şi a suferinţei nesfârşite cu care se confruntă zilnic oamenii, în special aici, în estul ţării”.

Germania a anunţat săptămâna trecută, după multe tergiversări, că va trimite Ucrainei până la primăvară 40 de vehicule blindate Marder, folosite de infanterie. Kievul solicită însă şi tancuri Leopard.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE