Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Destinațiiile din Europa unde vor fi greve de călătorie în decembrie și ianuarie

Călătoriile vor fi puternic afectate de acțiunile industriale în perioada aglomerată a sărbătorilor de iarnă din acest an.

Sindicatele feroviare și aviatice amenință cu greve în lunile decembrie și ianuarie în toată Europa. Este posibil să provoace perturbări pe măsură ce oamenii încearcă să ajungă acasă de sărbători.

Deci unde au loc greve în Europa de Crăciun ?

Servicii feroviare internaționale: Eurostar face grevă de Crăciun

Grevele Eurostar din 16 și 18 decembrie au fost anulate pentru a acorda membrilor de sindicat timp să voteze o nouă ofertă de salariu.

Peste 100 de angajați de securitate Eurostar sunt încă pregătiți să facă grevă pe 22 și 23 decembrie într-o dispută privind salariile. Momentan sunt în discuții, iar dacă disputa nu se rezolvă, grevele de săptămâna viitoare vor continua conform planului.

Sindicatul RMT spune că acțiunea industrială va „afecta grav” trenurile. Eurostar și Mitie, compania care angajează personalul de securitate, spune că va actualiza pasagerii cu orice impact asupra serviciilor.

Ce greve vor fi în Franța de Crăciun?

Conducătorii de tren și colectorii de bilete din Franța amenință să facă grevă, deoarece,aceștia spun că „nu sunt la fel cum sunt șoferii de tren, deși lucrează trei weekend-uri pe lună și dorm departe de casă zece nopți pe lună”.

Ei caută salarii mai mari și bonusuri care să fie luate în calculul pensiei.

Conducătorii de tren și colectorii de bilete au depus o notificare prin care amenință cu grevă în perioada 23-26 decembrie și 30 decembrie-2 ianuarie. Cu toate acestea, dacă acestea vor merge înainte depinde de negocieri. Întâlnirile sunt programate în perioada 8-22 decembrie.

Sindicatul Sud-Rail a anunțay, de asemenea, greve la nivel național în perioada 15-19 decembrie, după ce negocierile salariale cu SNCF au eșuat. Retragerea este programată să înceapă cu doar o zi înainte de începerea vacanțelor școlare în Franța.

Sindicatul a spus că oferta lunară de bonus de la operatorul feroviar „se limitează la dispreț”. Sud-Rail le-a cerut operatorilor de semnalizare să „trimită în masă” declarația lor de intenție de a grevă, dar ei sunt singurul sindicat care a cerut acțiuni în toată Franța.

Ce greve vor fi în Italia de Crăciun?

În perioada 12-16 decembrie, lucrătorii din Italia participă la greve. Majoritatea vor participa doar una dintre cele cinci zile pentru a protesta împotriva proiectului de buget al guvernului Meloni.

Va afecta diferite regiuni ale țării și sectoare în zile diferite. Merită să verificați serviciile feroviare din regiunea în care călătoriți, deoarece este posibil ca serviciile locale să fie afectate la un moment dat în timpul săptămânii.

Ce greve vor fi în Portugalia în acest Crăciun?

După ce în perioada 8-9 decembrie au avut loc greve ale echipajului de cabină TAP Portugal, care au dus la anularea a 360 de zboruri, mai multe sunt planificate de Crăciun.

Datele exacte nu au fost încă anunțate, dar Uniunea Națională a Personalului din Aviația Civilă a fost de acord să programeze cel puțin cinci zile de acțiune înainte de 31 ianuarie.

Ce greve se întâmplă în Spania în acest Crăciun?

Membrii sindicatelor USO și SITCPLA din echipajele de cabină Ryanair cu sediul în Spania sunt în grevă de cinci luni.

Acțiunea a început pe 8 august și se va desfășura până pe 7 ianuarie, de luni până joi în fiecare săptămână. Este posibil să afecteze călătoriile de la aeroporturi, inclusiv Alicante, Barcelona, ​​Madrid și Malaga.

Dar Ryanair a spus că nu se așteaptă ca greva să provoace atât de multe perturbări pentru pasageri.

Echipajele de cabină Vueling care sunt membri ai sindicatului Stavla participă, de asemenea, la retrageri prelungite. Grevele au loc în zilele de vineri, sâmbătă, duminică, luni și de sărbătorile legale de la 1 noiembrie până la 31 decembrie.

Compania aeriană spune că acțiunea industrială va provoca perturbări minime pentru pasageri.

Ce greve vor fi în Marea Britanie în acest Crăciun?

Grevele feroviare au loc în Marea Britanie pe tot parcursul lunii decembrie și în ianuarie. Sindicatul lucrătorilor din domeniul feroviar, maritim și transporturilor (RMT) a anunțat că cei 40.000 de membri ai săi vor pleca timp de opt zile în timpul sezonului festiv.

Datele grevei vor fi 16-17 decembrie, precum și 3-4 și 6-7 ianuarie. Aproape fiecare operator de tren va fi afectat pe măsură ce membrii RMT de la National Rail și 14 companii de tren vor intra în grevă.

RMT a anunțat, de asemenea, că lucrătorii vor pleca de la ora 18:00 pe 24 decembrie până pe 27 decembrie, pe măsură ce conflictul privind salariile crește.

Doar unul din cinci trenuri este de așteptat să circule în zilele de grevă, iar în zilele de ambele părți - cunoscute sub denumirea de „zile de umăr” - serviciile vor circula la aproximativ 60% din normal.

Este probabil ca orarele să fie ajustate pentru a face față retragerii, așa că asigurați-vă că verificați dacă trenul dvs. mai funcționează înainte de a călători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE