Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lista completă a grevelor care urmează să cauzeze întreruperea călătoriilor în Europa, în decembrie

Călătoriile vor fi puternic afectate de acțiunile industriale în perioada festivă aglomerată din acest an.

Sindicatele feroviare și aviatice amenință cu greve în lunile decembrie și ianuarie în toată Europa. Este posibil să provoace perturbări pe măsură ce oamenii încearcă să ajungă acasă de sărbători.

Deci, unde au loc greve în Europa de Crăciun ?

Servicii feroviare internaționale: Eurostar face grevă de Crăciun

Peste 100 de angajați de securitate Eurostar sunt pregătiți să facă grevă înainte de Crăciun. Ei vor ieși în zilele de 16, 18, 22 și 23 decembrie, sindicatul RMT spunând că acțiunea industrială va „afecta grav” trenurile.

Eurostar și Mitie, compania care angajează personalul de securitate, spune că va actualiza pasagerii cu orice impact asupra serviciilor.

Ce greve se întâmplă în Belgia în acest Crăciun?

Sindicatele ACV Puls și CNE au declarat companiei aeriene cu buget redus Ryanair că „personalul își va exprima furia” în timpul sărbătorilor dacă cererile lor privind tratamentul lucrătorilor nu sunt îndeplinite.

Ei iau în considerare o grevă de Crăciun, după ce compania aeriană cu buget și-a închis baza de operațiuni din țară, forțând personalul să lucreze în altă parte din Europa. Datele exacte ale grevei nu au fost încă confirmate.

Ce greve se întâmplă în Franța de Crăciun?

Sindicatele din Franța au convocat o grevă continuă în perioada 2-4 decembrie. Este de așteptat să provoace perturbări majore pentru rețeaua feroviară a națiunii.

Doar patru din 10 trenuri vor circula pe liniile TGV și Intercités de mare viteză, dar serviciile locale nu vor fi afectate.

Deși, teoretic, orele vor reveni la normal luni, probabil că vor exista unele efecte persistente ale grevelor.

Serviciile internaționale vor fi, de asemenea, afectate, doar unul din trei TGV-uri către Elveția, unul din două către Germania și unul din trei către Italia. Nu vor exista servicii către Spania în timpul grevei.

Liderii sindicali au depus, de asemenea, notificări de grevă pentru weekendurile de Crăciun și Anul Nou, deși nu există încă o confirmare dacă această acțiune va avea loc.

De asemenea, sindicatele din Franța amenință compania aeriană cu buget redus easyJet cu acțiuni în perioada Crăciunului. Sindicatul SNPNC-FO, care reprezintă hostesses și stewards, a avertizat că există un „risc foarte semnificativ” de greve, deși nu există încă date confirmate.

Ce greve se întâmplă în Portugalia în acest Crăciun?

Pe 8 și 9 decembrie, echipajul de cabină al TAP Air va face grevă din cauza reducerilor de salarii, a penuriei de personal și a condițiilor proaste de muncă.

Compania aeriană a anunțat deja anularea a 360 de zboruri, iar retragerea ar putea afecta aproximativ 50.000 de pasageri în toată Portugalia .

Ce greve se întâmplă în Spania în acest Crăciun?

Membrii sindicatului din echipajul de cabină Ryanair cu sediul în Spania sunt în grevă de cinci luni.

Acțiunea a început pe 8 august și se va desfășura până pe 7 ianuarie, de luni până joi în fiecare săptămână. Este posibil să afecteze călătoriile de la aeroporturi, inclusiv Alicante, Barcelona , ​​Madrid și Malaga.

Dar Ryanair a spus că nu se așteaptă ca greva să provoace atât de multe perturbări pentru pasageri.

Ce greve se întâmplă în Marea Britanie în acest Crăciun?

Grevele feroviare au loc în Marea Britanie pe tot parcursul lunii decembrie și în ianuarie. Sindicatul lucrătorilor din domeniul feroviar, maritim și transporturilor (RMT) a anunțat că cei 40.000 de membri ai săi vor pleca timp de opt zile în timpul sezonului festiv.

Datele grevei vor fi 13-14 și 16-17 decembrie, precum și 3-4 și 6-7 ianuarie. Aproape fiecare operator de tren va fi afectat pe măsură ce membrii RMT de la National Rail și 13 companii intră în grevă.

Doar unul din cinci trenuri este de așteptat să circule în zilele de grevă, iar în zilele de ambele părți - cunoscute sub denumirea de „zile de umăr” - serviciile vor circula la aproximativ 60% din normal.

Este probabil ca orarele să fie ajustate pentru a face față retragerii, așa că asigurați-vă că verificați dacă trenul dvs. mai funcționează înainte de a călători.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE