Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deputatul AUR Georgel Badiu, despre consiliera care a vrut să intre cu gloanțe în Parlament. ”Se găsesc pe toate drumurile”

Deputatul AUR Georgel Badiu a declarat, joi, la Euronews România, că Elena Cîrligeanu, șefa organizației de tineret a partidului, a încercat să intre în sediul Parlamentului cu ”patru bucățele de metal, patru proiectile care se găsesc pe toate drumurile” despre care susține că n-ar fi gloanțe. ”E același proiectil montat într-o brichetă sau într-o mini lanternă sau într-un breloc”, a motivat parlamentarul care este membru în Comisia pentru Apărare, ordine publică şi Siguranţă Națională din Camera Deputaților.

Într-un interviu acordat Euronews România, Georgel Badiu a afirmat că la intrările din Parlament ”este control ca la aeroport pentru angajați, mai puțin pentru parlamentari”.

”Parlamentarii se legitimează și intră. Niciodată nu s-a pus problema ca vreun parlamentar să introducă în Parlament obiecte interzise. (...)

Fiind vorba de consiliera de la noi (Elena Cîrligeanu, n.red), faptul că a avut patru bucățele de metal, patru proiectile care se găsesc pe toate drumurile, pentru că au fost două războaie mondiale și sunt peste tot într-o mulțime de comune din țara asta. Au fost organizate poligoane pentru Armată, pentru Miliție, pentru Securitate”, a afirmat Georgel Badiu.

Parlamentarul a amintit că are ”zeci de ani de anchetă în Poliție”, timp în care susține că a văzut ”sute de dosare pe legislația privind armele și munițiile”.

”Acele proiectile, gloanțe, cum le spuneți dumneavoastră în limbaj popular, nu intră sub incidența niciunei prevederi legale. Nu avem tuburi cu cartuș, nu avem capsă pirotehnică. Tubul cartuș cu pulbere sau capsa pirotehnică erau cu totul altceva.Acestea sunt niște proiectile vechi care nu intră sub incidența (legii, n.red).

Dacă mergeți în piață sau la Vitan puteți să cumpărați brichete sau brelocuri cu aceste proiectile în vârf”, a precizat deputatul AUR.

Georgel Badiu vrea să intre în Parlament cu proiectile. ”O să fac un experiment, o să cumpăr un breloc de acel gen”

”Chiar o să fac un experiment, o să cumpăr un breloc de acel gen și o să încerc să intru în Parlament și o să-l arat oamenilor de la intrare.

E același proiectil montat într-o brichetă sau într-o mini lanternă sau într-un breloc. Se caută să se inventeze ceva care să dezavantajeze AUR.

Asta nu mai este democrație, e o vânătoare de vrăjitoare la care nu putem să stăm impasibili”, a mai spus deputatul AUR.

Georgel Badiu a reacționat în contextul în șefa organizației de tineret a partidului AUR, Elena Cîrligeanu, a încercat să intre, miercuri, în sediul Parlamentului cu patru gloanţe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE