Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Deputații aprobă salarii mai mari la AFM, în plină grevă a profesorilor. Creșteri salariale de 50% și 90 de posturi noi pentru Ministerul Mediului

Publicat de: Euronews

În plină grevă generală a profesorilor, parlamentarii au votat creșteri de salarii și noi angajări la Administrația Fondului de Mediu. Camera Deputaților a votat marți pentru creșterea numărului de angajați din AFM de la 260 la 350, dar și pentru ca o parte dintre aceștia care se vor ocupa de gestionarea fondului de mediu să beneficieze de majorarea salariului cu până la 50%.

Administraţia Fondului pentru Mediu este principala instituție care asigură suportul financiar pentru realizarea proiectelor şi programelor pentru protecţia mediului, care se află sub coordonarea Ministerului Mediului.

Creșterea numărului de angajați de la Administrația Fondului de Mediu se face în contextul în care Guvernul a blocat încă din 15 mai angajările la stat și reducerea cheltuielilor pentru a acoperi gaura din buget.

În direct la Euronews România, deputatul liberal Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al PNL, a afirmat că nu cunoaște acest proiect legislativ.

”Nu știu dacă s-a aflat pe agenda Camerei sau a Senatului. Noi nu am votat un asemenea proiect legislativ. Vă pot asigura de acest lucru”, a afirmat Ionuț Stroe, deputat PNL, în direct la Euronews România.

Prezent în studioul Euronews România, deputatul USR, Cristian Seidler, l-a contrazis pe parlamentarul liberal și a dat detalii despre majorările prevăzute de proiectul legislativ, aprobat marți de Camera Deputaților.

”Domnule Stroe, astăzi (marți, n.red) s-a adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege prin care se adoptă o ordonanță a Guvernului. Astăzi. E încă cald butonul de vot. S-au crescut cu 50% salariile la Administrația Fondului de Mediu și se crește organigrama cu aproape 100 de locuri.

În funcționărime, vă angajați pile, relații și cunoștințe de la partid. Niciodată USR nu a spus că n-ar trebui angajați mai mulți medici, asistente, profesori, pompieri sau polițiști, persoane de care e nevoie în România.

Dar când vedem cum vă umflați cu câte 100,200,300 sau 500 de schemele de angajați în instituții inutile, la asta arătăm cu degetul pentru că reiese ulterior că sunt chiar pile, relații și cunoștințe. Cred că în sinea dumneavoastră înțelegeți la ce mă refer”, a afirmat Cristian Seidler.

”Pile, relații sau ce spune dumnevoastră acolo. Să fim serioși. Ieșiți puțin din paradigma asta a imaturității USR pentru că pur și simplu vă prăbușiți și deveniți necredibili”, a fost răspunsul lui Ionuț Stroe pentru deputatul USR.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE