Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Agriculturii se apără după ce l-a evocat pe Nicolae Ceaușescu: ”Poate din oboseală nu am fost aşa inspirat”

Declarațiile despre Nicolae Ceaușescu au fost „neinspirate” și făcute probabil din cauza „oboselii”, a spus ministrul Agriculturii Florin Barbu, la TVR 1, după ce l-a evocat pe fostul dictator comunist într-un interviu la Euronews România.

Ministrul Agriculturii Florin Barbu, despre declarațiile în care l-a citat pe Ceaușescu: „Poate din oboseală nu am fost aşa inspirat”

În interviul pentru Euronews România, ministrul Florin Barbu a fost întrebat de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă, o zonă care nu ar avea nicio legătură cu termenul de pajiște. La această întrebare, el a răspuns: „Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României”.

Dialogul dintre ministrul Agriculturii și jurnalistul Vitalie Cojocari:

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: "Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, domnul Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României."

Vitalie Cojocari: "E curios că ați adus un argument al lui Nicolae Ceaușescu."

Florin Barbu, ministrul Agriculturii: "Da, domnul...președintele nostru a spus foarte clar, e aurul verde al României. Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el."

Declarațiile ministrului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale au stârnit numeroase reacții, iar Florin Barbu a venit acum și cu o explicație, precizând că declarațiile ar fi fost făcute pe fondul oboselii. În plus, la Revoluție, era doar un copil.

Nu am cum să fiu nostalgic după regimul comunist pentru că eu aveam 10 ani atunci. Mai mult de atât, sunt nostalgic după sistemul de irigaţii din România, care este sistemul de irigaţii al românilor şi mi-aş dori foarte mult să investim în continuare în sistemul de irigaţii, să ajungem să irigăm ca în 1989 (...)”, a spus Florin Barbu, precizând că „a fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală” a făcut declarația respectivă în care l-a menționat pe fostul dictator comunist.

Poate că a fost o declaraţie neinspirată a mea. Sigur, săptămâna trecută a fost o săptămână foarte încărcată, am avut discuţii cu mediul asociativ privind noile depuneri de cereri pentru subvenţiile pe anul 2024, am mers şi în teritoriu. (...) A fost o perioadă foarte, foarte încărcată şi poate din oboseală nu am fost aşa inspirat şi am făcut această declaraţie. Dar nu sunt nostalgic nici după regimul comunist, nici după Ceauşescu”, a ținut ministrul să accentueze, potrivit News.ro.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE