Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tensiuni în coaliție după ce Florin Barbu l-a demis pe directorul APIA, Ionuț Lupu: „Am semnat ordinul de demitere din cauza întârzierii plăţilor către fermieri”

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, din cauza întârzierilor la plată a subvenţiilor către fermieri şi a blocajului din sistem.

UPDATE: În ședința de la Guvern, în care se discută despre comasarea alegerilor, liberalii doresc mai întâi să tranșezeîntâi problema demiterii șefului APIA, Ionuț Lupu, potrivit surselor Euronews.

Ei au cerut, în ședința de coaliție, demisia sau demiterea ministrului Agriculturii, Florin Barbu, făcut responsabil pentru o astfel de decizie, care nu ar fi fost discutată în ședințele anterioare de coaliție.


Știrea inițială:

"Am semnat ordinul de demitere al directorului general al APIA, Ionuţ Lupu, în această seară, din cauza întârzierii plăţilor către fermieri şi a blocajului din sistem. Am avut şedinţă în această seară despre plata subvenţiilor şi deblocarea noilor scheme pentru fermieri, dar acesta nici măcar nu a venit în instituţie. Le-am dat termen celor de la APIA ca în două săptămâni să plătim Ajutoarelor Naţionale Tranzitorii şi ecoschema PD-04 privind înverzirea", a declarat ministrul Florin Barbu.

Acesta a precizat că foarte mulţi fermieri i-au cerut să facă schimbări la APIA din cauza blocajului existent în agenţie. Mai mulţi fermieri au cerut chiar revenirea lui Adrian Pintea la şefia APIA, acesta fiind în prezent secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Conducerea APIA va fi preluată de Cornel Turcescu, cel care a condus agenţia înainte de venirea lui Ionuţ Lupu, însă posturile de conducere ale agenţiilor de plăţi din subordinea MADR vor fi scoase la concurs în cel mai scurt timp, a mai spus Florin Barbu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE