Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce s-a sinucis Andrei Morozov după ce a anunțat pierderile de la Avdiivka, dar înainte de cucerirea orașului de către ruși

Andrei Morozov, unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri militari ruși, s-a sinucis după ce a anunțat pierderile suferite de armata lui Putin la Avdiivka, însă înainte ca rușii să cucerescă acest oraș ucrainean. Anunțul a fost făcut mai întâi de Media Zona și apoi de alte publicații ucrainene.

Andrei Morozov s-a sinucis după ce a anunțat pierderile de la Avdiivka

Morozov, cunoscut drept Murz, a publicat un bilet de adio pe canalul său, în care a vorbit despre persecuția la care a fost supus.

"Dușmanii mei nu vin să lupte corp la corp, ei mă atacă prin mâinile altcuiva", a postat Morozov. El a scris despre Vladimir Soloviov, un om de televiziune cunoscut drept cel mai mare propagandistul rus și principala voce a lui Putin în domeniul media din Rusia. Bloggerul a făcut referire la "prostituatele politice conduse de Vladimir Soloviov", iar Media Zona a interpretat mesajul și a precizat că ar fi vorba despre o emisiune a lui Soloviov, în care Morozov a fost criticat de propagandiștii Yulia Vityazeva și Armen Gasparyan.

Morozov a spus că Rusia a pierdut 16.000 de militari la Avdiivka

Andrei Morozov spune că a fost nevoit să șteargă o postare la două zile după ce o publicase. Înainte de a se sinucide, Morozov a spus că rușii au pierdut 16.000 de militari în încercarea de a cuceri Avdiivka . Bilanțul a fost publicat de blogger pe 18 februarie, iar în aceeași zi, dar mai târziu, armata rusă a anunțat oficial că a cucerit orașul.

"Tovarășe colonel, la ordinul dumneavoastră, am fost nevoit să șterg postarea de pe canalul meu de Telegram 'Ne scriu din Ioannina'. Și comandamentul tău te-a forțat să dai acest ordin, bazându-te pe responsabilitatea colectivă a armatei. Iar el, comandamentul dumneavoastră, a fost forțat să facă asta de către prostituatele politice conduse de Vladimir Soloviov, care se enervează dacă ar fi să vină să apese pe trăgaci. Bine, o voi face singur, mă voi împușca dacă nimeni nu îndrăznește să se ocupe de această problemă neînsemnată", a scris Morozov.

Acea postare a stârnit neliniște printre ceilalți bloggeri militari ruși, care sunt urmăriți pe Telegram de sute de mii de persoane. Iar Murz a primit imediat critici de la câțiva propagandiști ruși.

Morozov lupta și el în Armata rusă și administra canalul de Telegram numit "Ne scriu din Ioannina", unde posta actualizări despre război.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE