Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mama lui Navalnîi face apel la justiția din Rusia. Cererea de predare a trupului va fi discutată la tribunal în ședință cu ușile închise

Justiţia din Rusia va examina la începutul lunii martie o plângere depusă de mama lui Alexei Navalnîi, cel care a murit într-un lagăr de lângă Cercul Polar. Familia liderului dizidenței ruse încearcă de multe zile să îi recupereze corpul pentru a-l putea înmormânta.

Plângerea depusă de mama lui Alexei Navalnîi va fi discutată la 4 martie într-un un tribunal din Salehard, oraş din regiunea arctică a Rusiei. Cererea va fi examinată într-o şedinţă cu uşile închise. 

Ludmila Navalnaya a depus o plângere pentru ceea ce ea consideră a fi activităţi ilegale. Echipa lui Navalnîi, opozantul numărul 1 al preşedintelui Vladimir Putin, acuză Kremlinul de omor, folosind un agent neurotoxic, Noviciok, și susține că acum autoritățile încearcă să ascundă dovezile prin nereturnarea trupului acestuia familiei. 

Preşedinţia rusă a dezminţit aceste acuzaţii. Unul dintre creatorii agentului neurotoxic Noviciok a declarat pentru presa din Rusia că dacă Navalnîi a fost într-adevăr otrăvit cu această substanță este puţin probabil ca autorităţile să-i predea trupul mamei sale. Urmele utilizării de Noviciok sunt aproape imposibil de îndepărtat din corpul unei persoane decedate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE