Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

De ce nu poate fi demis managerul spitalului din Urziceni după cazul femeii care a născut pe trotuar. ”Consiliul Local nu are această putere”

Managerul Spitalului din Urziceni nu poate fi demis prin hotărârea Consiliului Local, în contextul în care o femeie a născut pe trotuar, în curtea unității medicale. Motivul: Daniela Elena Ianuș a obținut postul în urma unui concurs organizat de Ministerul Sănătății, a declarat Maria-Elena Radu, consilier local USR din Urziceni, în direct la Euronews România. Demiterea ar putea fi realizată ca urmare a unei anchete, deoarece, în caz contrar, managerul spitalului ar putea contesta în instanță decizia.

Maria-Elena Radu, consilier USR în Consiliul Local Urziceni, a lucrat până în anul 2019 ca asistentă medicală la Spitalul din oraș. Fosta asistentă a comentat, în direct la Euronews România, cazul femeii care a născut pe trotuar, în curtea Spitalului din Urziceni.

Chiar dacă ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut demisia sau demiterea managerului unității medicale, Maria-Elena Radu a explicat de ce Consiliul Local Urziceni nu poate lua o asemenea hotărâre.

”Consiliul local nu poate iniția propunerea de demitere a managerului spitalului. Managerul spitalului Urziceni a obținut acest post prin concurs, concurs organizat de Minister (Ministerul Sănătății)

Nu are această putere Consiliul Local să demită un manager de spital. În schimb, am luat poziție, am cerut primarului și celor îndreptățiți să facă acest lucru”, a afirmat consilierul local USR.

De asemenea, Maria-Elena Radu a afirmat că managerul spitalului din Urziceni ”poate fi demis în urma unei anchete de către primar și în urma unei anchete în cadrul Consiliului de Administrație”.

”Există o procedură și dacă nu este demis conform procedurilor se adresează în instanță. Știți foarte bine că aceste procese sunt câștigate de cele mai multe ori. Vrem să evităm această situație.

Legea spune că trebuie să o repunem în funcție și să îi plătim și salariile compensatorii”, a mai precizat consilierul local USR.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării s-a autosesizat în cazul femeii care a născut pe trotuar în fața spitalului din Urziceni. Csaba Asztalos, președintele CNCD a explicat pentru Euronews România că se analizează posibile fapte de discriminare pe criteriul de apartenență etnică și dizabilitate. Analiza se concentrează atât pe refuzul acordării ajutorului medical femeii însărcinat, cât și declarațiile primarului din Urziceni

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE