Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

David Popovici, înaintea Mondialelor pentru juniori de la Lima: Potenţialul de a fi mai rapid nu are limite

În ciuda faptului că doborârea unui record mondial este un lucru frumos, potențialul de a fi mai rapid nu are limite, spune David Popovici, la Lima, înaintea Campionatelor Mondiale de înot pentru juniori.

"Nu se întâmplă des să mă gândesc la trecut, mă gândesc mereu la viitor. Viitorul este imaginație, iar trecutul a dispărut. Performanța mea de la Roma a fost rodul muncii noastre grele. Ne concentrăm pe potențialul nostru de a înota mai repede”, a mai declarat campionul mondial și european luni, într-o conferință de presă, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

''Viitorul este pas cu pas şi construit cărămidă cu cărămidă. Sunt multe aspecte tehnice care necesită atenţia noastră şi multă muncă. Ocazional putem face ceva foarte frumos. Doborârea unui record mondial este cool, dar potenţialul de a fi mai rapid nu are limite. Deci de ce ne-am pune o limită pe noi înşine când ştim că putem realiza multe?", a completat înotătorul român.

''Lima este un loc foarte interesant şi a fost o plăcere să vizitez acest oraş. Îmi plac oamenii peruani pe care i-am cunoscut pentru că sunt atât de prietenoşi. Ştiu că Peru va fi o gazdă grozavă pentru că organizarea acestui eveniment este profesionistă, iar centrul acvatic este impresionant. Îi încurajez pe toţi să vină să se bucure de spectacol şi să-i aclame pe înotătorii care sunt la Lima pentru acest eveniment", a mai spus Popovici, în legătură cu competiţia la care va lua parte începând de marţi.

Ce obiective și-a propus David Popovici

Dublul campion mondial şi european de seniori - 100 m liber, 200 m liber - a afirmat că nu are aşteptări mari, ci speră doar să se distreze: ''Pentru această întâlnire, la fel ca majoritatea evenimentelor, nu mi-am pus niciodată aşteptări. Obiectivele sunt pur şi simplu să ne distrăm, să ne bucurăm, să înotăm repede şi să profităm la maximum de atmosfera grozavă. Cu sprijinul şi uralele voastre, asta ne va ajuta pe fiecare dintre noi să devenim cea mai bună versiune a noastră, înotând rapid şi distrându-ne.''

Popovici a comentat şi relaţia sa cu antrenorul Adrian Rădulescu: "Chimia dintre un antrenor şi un sportiv este una foarte importantă. Conexiunea unu la unu este foarte importantă. Aţi auzit expresia: 'Dacă nu s-a stricat, de ce să încerci să repari?'''.

''Cred că am făcut tot ce mi-am dorit ca înotător junior, dar să vedem ce putem face şi poate ne putem surprinde şi săptămâna aceasta'', a concluzionat David Popovici.

În prima zi a Mondialelor de juniori, marţi, vor evolua Vlad Stancu în serii la 400 m liber, Aissia Prisecariu şi Rebecca Diaconescu, în serii la 100 m spate, precum şi ştafeta masculină de 4x100 m liber.

Programul lui David Popovici la Mondialul pentru juniori de la Lima

4x100 de metri liber

  • Calificări - marți, 30 august, ora 19:46
  • Finala - miercuri, 31 august, ora 3:21

200 de metri liber

  • Calificări - miercuri, 31 august, ora 19:06
  • Finala - joi, 1 septembrie, ora 2:17

100 de metri liber

  • Calificări - sâmbătă, ora 17:30
  • Semifinale - duminică, ora 2:25
  • Finala - luni, ora 2:02

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE