Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

David Popovici a câștigat medalia de argint în finala probei de 200 m liber, la Campionatul Mondial de natație în bazin scurt de la Melbourne

Publicat de: Euronews

David Popovici a câștigat medalia de argint în finala probei de 200 m liber, la Campionatul Mondial de natație în bazin scurt de la Melbourne.

Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne (Australia) s-a încheiat duminică, la prânz, dar nu fără o nouă finală cu prezență românească.

În finala probei de 200 m liber, David Popovici a înotat pe culoarul al șaptelea și s-a clasat pe poziția a doua, una care îi aduce medalia de argint la această competiție din Australia.

Calificat în ultimul act cu al șaselea timp, sportivul român, în vârstă de 18 ani, a oprit cronometrul la 1.40:79 min, transmite, pe Facebook, Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

Medalia de aur a fost câștigată de Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:39.72 min. (nou record al competiției), în timp ce e locul al treilea s-a clasat britanicul Tem Dean – 1:40.86 min.

Popovici a fost cel mai tânăr concurent al finalei.

Popovici avea în palmares titlul european la 200 m liber în bazin scurt, câştigat anul trecut la Kazan.


David Popovici a cucerit anul acesta medaliile de aur la 100 m liber şi 200 m liber, atât la Europenele de seniori, cât şi la Mondialele de seniori în bazin olimpic.

La Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 m) pentru seniori (13-18 decembrie 2022) de la Melbourne (Australia), România a fost reprezentată în seriile de calificări de David Popovici, Andrei Anghel și Robert Glință.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE