Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Datoria Primăriei Capitalei către Termoenergetica, de peste 100 de milioane de euro, a fost plătită. Nicușor Dan: „Am achiziţionat creditul”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Primarul general Nicușor Dan a anunțat joi că Primăria Capitalei a plătit datoria de 500 de milioane de lei către Termoenergetica.

"Astăzi am plătit datoria de 500 de milioane de lei către Termoenergetica, ceea ce înseamnă că această cursă contra cronometru parcursă de Primăria Capitalei şi-a atins scopul: imediat ce Guvernul ne-a permis, pentru o perioadă foarte scurtă însă, ridicarea plafonului de îndatorare, am parcurs în timp record, împreună cu colegii mei şi cu reprezentanţii băncilor, toate procedurile necesare achiziţionării unui credit, comprimând în doar o lună demersurile care în mod normal ar fi durat trei luni. Am achiziţionat creditul de la Unicredit, am luat avizele necesare, am retras banii şi am achitat datoria", a scris edilul Capitalei, pe Facebook.

Pe 17 noiembrie, primarul general Nicușor Dan a precizat că Guvernul a aprobat mărirea plafonului de îndatorare al Primăriei Capitalei cu 500 de milioane de lei, pentru ca municipalitatea să poată achita datoria companiei Termoenergetica către ELCEN.

Edilul Capitalei a explicat că Primăria Municipiului București va împrumuta această sumă până la sfârșitul anului. După stingerea datoriilor, ELCEN şi Termoenergetica vor putea accesa fonduri europene pentru investiţii, notează Agerpres.

"Răspunsul (Guvernului - n.r.) a fost pozitiv până la urmă. Numai că a durat un an. Răspunsul administrativ a venit azi în şedinţa de Guvern, când Guvernul a aprobat mărirea plafonului de îndatorare cu 500 de milioane de lei.

Acum avem termen scurt până la sfârşitul anului ca să şi împrumutăm banii aceştia, ca să şi stabilizăm financiar întreg sistemul. În momentul în care o să fim la zero cu sistemul, o să fie deschise foarte multe oportunităţi de investiţii pe fonduri europene, acel aşa numit Fond de modernizare, atât pentru producţie, care este la ELCEN, la Ministerul Energiei, cât şi pentru transport-distribuţie, care este la noi, la Primăria Municipiului Bucureşti", spunea Nicușor Dan, la TVR Info.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE