Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dani Alves, ex-Barcelona și PSG, condamnat la închisoare pentru agresiune sexuală

Dani Alves, fostul fotbalist al echipelor Barcelona și PSG, a fost găsit vinovat pentru agresiune sexuală și condamnat la patru ani și jumătate de închisoare. De asemenea, potrivit Marca, fotbalistului i se adaugă cinci ani de libertatea supravegheată și interdicția de a se apropia sau comunica cu victima pentru o perioadă de nouă ani și jumătate. Judecătorii au mai decis ca Dani Alves să-i plătească victimei despăgubiri de 150.000 e euro, precum și plata cheltuielilor de judecată.

Dani Alves a fost arestat în ianuarie 2023, fiind acuzat că a agresat sexual o femeie, în decembrie 2022, într-un club de noapte din Spania. Fotbalistul brazilian a negat acuzațiile și a spus că actul sexual a fost consensual.

Dani Alves, acuzat că a violat o tânără într-un club de noapte

Dani Alves risca o pedeapsă maximă de 12 ani de închisoare. Fotbalistul a fost acuzat că a violat o tânără, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, în discoteca Sutton din Barcelona.

Din 20 ianuarie 2023, Dani Alves se afla în arest preventiv și i s-a refuzat în repetate rânduri eliberarea condiționat, din cauza riscului de fugă.

Conform actului acuzării, fostul jucător se afla în locaţia respectivă cu un prieten. După ce i-a oferit şampanie victimei şi unei prietene a acesteia, el le-a invitat într-un separeu care avea şi toalete proprii.

Jucătorul ar fi avut o "atitudine violentă" faţă de tânăra femeie, pe care ar fi constrâns-o la relaţii sexuale, conform rechizitoriului.

Un prieten și soția fotbalistului au depus mărturie la proces

Printre persoanele care au depus mărturie la procesul lui Dani Alves a fost și Bruno, un prieten al fotbalistului, care l-a însoți în club în acea seară. El a afirmat că Alves a băut mult în acea seară, cei doi făcând turul barurilor înainte de a termina seara în acea discotecă.

După ce ar fi invitat victima şi încă două femei care o însoţeau la masa lor dintr-un separeu VIP, Alves a întreţinut cu victima o formă "de afinitate respectuoasă", conform acestuia.

El susţine că l-a văzut apoi pe Alves îndreptându-se spre toaletele din zona VIP, urmat de femeie. La revenire, Alves a dansat şi nu a spus nimic din ce s-ar fi întâmplat.

La proces, a depus mărturie și Joana Sanz, soţia lui Dani Alves. Ea a explicat că nu a divorţat încă legal de fostul fotbalist şi că se afla în casa lor din Barcelona la momentul acela.

Când soţul său a revenit acasă, ea a afirmat că se simţea un puternic miros de alcool, iar când a intrat în cameră, acesta s-a lovit de mai multe corpuri de mobilă şi a căzut pe pat unde a adormit.

De asemenea, Joana Sanz a afirmat că nu a încercat să vorbească cu Alves din cauza "stării în care se afla acesta".

Dani ALves este cel mai titrat fotbalist din istorie, având în palmares 46 de trofee oficiale. 26 dintre acestea le-a cucerit în perioada în care a jucat la Barcelona.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE