Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fotbalistul Benjamin Mendy, achitat de șase acuzații de viol și una de agresiune sexuală

Benjamin Mendy, fotbalistul echipei Manchester City, a fost achitat de șase acuzații de viol, informează The Guardian. Mendy (28 de ani) a fost achitat în unanimitate de șase capete de acuzare de viol și unul de agresiune sexuală, în urma unui proces de cinci luni la tribunalul Chester Crown.

Bărbatul se va confrunta, însă, cu un al doilea proces, după ce juriul nu a reușit să ajungă la un verdict în cazul acuzației de violare a unei femei și de tentativă de viol asupra alteia.

Louis Saha Matturie, judecat alături de fotbalistul francez în același proces, a fost achitat de trei acuzații de viol.

Mendy a fost judecat pentru șapte capete de acuzare de viol împotriva a patru femei, de un capăt de acuzare de tentativă de viol împotriva unei a cincea femei și de o altă acuzație de agresiune sexuală împotriva unei a șasea femei, după ce a fost arestat la 11 noiembrie 2020.

Mendy a negat toate acuzațiile care îi sunt aduse pentru perioada octombrie 2018 şi august 2021.

Clubul Manchester City, unde este legitimat Mendy și care a decis suspendarea fotbalistului după apariția acuzațiilor, a precizat într-un comunicat, după aflarea verdictului, că, „având în vedere că există chestiuni deschise legate de acest caz, clubul nu este în măsură să facă alte comentarii în acest moment.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE