Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fotbalistul Dani Alves rămâne în arestul poliției din Barcelona. Cererea de eliberare pe cauțiune până la finalizarea anchetei a fost respinsă

Dani Alves rămâne în arestul poliției din Barcelona. Cererea de eliberare pe cauțiune depusă de avocații fotbalistului brazilian a fost respinsă de judecători, potrivit AP.

Instanța a decis ca fostul fundaș al Barcelonei să rămână în arest preventiv, până la finalizarea anchetei, în care este acuzat că ar fi agresat sexual o femeie în clubul Sutton din orașul catalan, la finalul anului trecut.

Alves a fost reținut provizoriu în ianuarie. El a negat faptele de care a fost acuzat și a spus că actul cu acuzatorul a fost consensual.

Fotbalistul, care a cucerit nu mai puțin de 42 de trofee în carieră, și-ar fi dorit să fie cercetat în stare de libertate și era dispus să poarte o brățară prin care să fie urmărit în timp real de autoritățile spaniole.

Totuși, judecătorii au hotărât că riscul ca Dani Alves să încerce să fugă din țară este unul real, cu atât mai mult cu cât Brazilia nu își extrădează cetățenii.

Este și cazul lui Robinho, fost jucător la Real Madrid, care este liber în Brazilia, deși a fost condamnat la nouă ani de închisoare în Italia pentru viol.

Alves, în vârstă de 39 de ani, poate face din nou recurs, în timp ce instanța decide dacă va intenta un proces.

Conform legii Spaniei privind consimțământul sexual, aprobată anul trecut, agresiunea sexuală include o gamă largă de infracțiuni, de la abuz online și atingeri indecente, până la viol. Pentru un caz de viol pedeapsa maximă este de 15 ani.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE