Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Spania adoptă legea care permite schimbarea sexului, de la vârsta de 16 ani

Publicat de: Euronews

După luni de dezbateri, parlamentarii spanioli au aprobat joi legea care permite schimbarea liberă a  sexului, de la vârsta de 16 ani, într-un moment în care alte țări europene dau înapoi, când vine vorba despre acest subiect controversat, transmite euronews.com.

Așa-numita „lege transgender” permite oamenilor să-și schimbe genul pe cărțile de identitate printr-o simplă declarație administrativă, de la vârsta de 16 ani.

Nu va mai fi necesară furnizarea de rapoarte medicale care să ateste disforia de gen și dovada a doi ani de tratament hormonal, așa cum se întâmpla anterior pentru adulți.

Legea - adoptată cu 191 de voturi pentru, 60 împotrivă și 91 abțineri - extinde acest drept și la tinerii de 14-16 ani, cu condiția ca aceștia să fie însoțiți în procedură de tutorele lor legal, și la cei de 12-14 ani, dacă primesc undă verde de la tribunal.

Spania se alătură astfel puținelor țări din lume care permit schimbarea genului printr-o simplă declarație, urmând exemplul Danemarcei, prima țară care a acordat acest drept în Europa persoanelor transgender, în 2014.

„Astăzi am făcut un pas uriaș înainte prin recunoașterea liberei stabiliri a identității de gen”, a declarat ministrul Egalității din Spania, Irene Montero.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE