Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum își propune Universitatea Politehnica din București să pregătească studenții pentru a deveni buni angajați

Relațiile dintre mediul universitar și reprezentanții mediului socio-economic constituie un factor important în procesul de creare a unor noi de locuri de muncă pentru studenți.

Universitatea Politehnica din București derulează Proiectul ,,Improve”, prin care își propune să crească gradul de ,,angajabilitate” pentru aceștia.

Printre obiective se numără dezvoltarea spiritului antreprenorial al tinerilor, dar și menținerea gradului de inovație din mediul universitar la standarde europene.

Cum se derulează proiectul: sute de studenți primesc acces la sesiuni de training și conferințe menite să le dezvolte competențe din domenii precum educația financiară, comunicare, marketing, productivitate și mindset.

Proiectul ,,Improve” îmbunătățește comunicarea dintre universitate și companii

Deoarece societatea în care trăim se află în continuă schimbare, piața muncii și așteptările angajatorilor se modifică de la zi la zi. Prin sesiunile de training și conferințele propuse, UPB urmărește evidențierea competențelor specifice mediului economic actual, dar și realizarea unor schimburi de practici în domeniul inovării. În plus, Proiectul ,,Improve” îmbunătățește comunicarea dintre universitate și companii, facilit astfel creșterea calității învățământului universitar.

Proiectul reunește cadre didactice universitare, studenți și absolvenți UPB, dar și antreprenori și reprezentanți ai mediului socio-economic. Scopul este unul comun, acela de a încuraja și de a susține tinerii care pot schimba lumea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE