Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cresc salariile angajaților din Ministerul Apărării. Cine va beneficia de dublarea indemnizației

Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care crește salariile personalului din instituțiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dar și indemnizațiile pentru participarea la exerciții, misiuni și aplicații militare.

Actul normativ adoptat joi stabilește drepturi specifice personalului Ministerului Apărării și unele cheltuieli pentru pregătirea și executarea unor misiuni din afara teritoriului României.

”Prin această ordonanţă se acordă o majorare salarială de până la 30% din solda de funcţie sau salariul de funcţie sau salariul de bază, pentru personalul din instituţiile de apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Totodată, se reglementează dublarea, raportat la anul 2018, a indemnizaţiei de delegare - detaşare pentru personalul din instituţiile de apărare ordine publică şi securitate naţională, care participă la misiuni de instrucţie, exerciţii militare şi aplicaţii în tabere sau un poligoane, cu participare internaţională sau misiuni pe teritoriul României cu durată mai mare de 48 de ore şi la o distanţă mai mare de 5 km de localitatea în care au locul permanent de muncă", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, potrivit Agerpres.

Prin adoptarea ordonanței de urgență se creează cadrul legal unic pentru salarizarea personalului pe perioada cursurilor de formare şi de perfecţionare, pentru personalul care urmează cursuri de carieră şi nivel, cât şi pentru cei care urmează cursuri de zi în cadrul instituţiilor de învăţământ superior.

De asemenea, se are în vedere elaborarea cadrului legal, care să permită pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti posibilitatea acordării concediului de odihnă suplimentar, a concediului de studii şi compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat, în condiţiile prevăzute de legislaţia în vigoare pentru cadrele militare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE