Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cresc prețurile la asigurările pentru locuințe. Atât polițele obligatorii, cât și cele facultative, vor continua să se scumpească

Asigurările pentru locuințe țin pasul cu inflația și ar putea să să devină și mai scumpe, potrivit specialiștilor. În continuare cei mai mulți proprietari evită până și polițele obligatorii pentru că amenzile sunt mici și legea rareori se aplică. 

Specialiștii în asigurări spun că tendința de scumpire a polițelor o să persiste din cauza inflației. 

 Marius Constantinescu, broker de asigurari: ”Această creștere o așteptam de mulți ani ca urmare a inflației materialelor de construcții, e o creștere modică raportată la inflația materialelor de construcții. Ne așteptăm la o creștere a asigurarilor PAD și facultative.”  

Cum amenzile nu sunt mari, cei mai mulți oameni amână semnarea unei polițe PAD. 

Cosmin Tudor Asigurari locuinte PAID:  La Gorj după cutremur noi am despagubit peste 15 milioane de euro, refacere 3.000 de locuințe, gradul era sub 10%, după cutremur a ajuns la 12%. După cutremur s-a dublat ritmul de emitere, din păcate a durat două săptămâni și a revenit la normal.”

Marius Constantinescu, broker de asigurari: ”Aceste amenzi nu au fost aplicate, nu există un istoric, ca urmare oamenii sunt în stare latentă.”

Proprietarii care dețin polița obligatorie pot primi despăgubiri în caz de cutremur, alunecări de teren sau inundații.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE