Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii tremură de frig în sălile de curs: Mai multe școli și grădinițe din Constanța au rămas fără căldură

Mai mulți copii din Constanța au tremurat în sălile de curs din cauza unor avarii la sistemul centralizat de încălzire. A fost la fel de frig ca afară, acuză părinții celor mici, care au fost sunați să vină să îi ia acasă, ca să nu se îmbolnăvească. Societatea de termoficare anunță că este posibil ca astfel de avarii să mai apară pe parcursul acestei ierni. Lucrările de modernizare a rețelei sunt programate să se finalizeze abia la sfârșitul anului.

Părinții s-au învoit de la serviciu pentru a-i lua pe copii mai devreme acasă

La ora prânzului, zeci de părinți s-au văzut nevoiți să se învoiască de la serviciu pentru a-și lua copiii mai devreme acasă.

Mama unui elev: „Am doi gemeni de cinci ani jumate cu mâinile înghețate. Săptămâna trecută i-am adus doar miercuri, pentru că într-o după amiază au făcut temperatură.”

Tatăl unui elev: „S-a zis că nu este căldură pentru copii și a trebuit să ne luăm copii acasă. Nu știu ce o să facem, cumva o sa încerc să le combin și cu jobul, să îl iau cu mine, nu știu, să stau cu el acasă.”

Părinții se plâng că nu este prima oară când se confruntă cu o astfel de situație.

Mama unui elev: „Săptămâna trecută în nici o zi nu a fost căldură, avem haine groase, ne amintim de Ceaușescu, de copilăria noastră. Are geacă, are un polar foarte gros și mai are o bluză.”

Tatăl unui elev: „De multe ori ni s-a întâmplat ca ori dimineața să primim mesaj pe Facebook ori pe telefoane, ori cu o zi înainte ne anunță să dăm hanorace la copii, să le dăm bluze de trening, pentru că nu este căldură în grădiniță. Nu este prima oară. Și anul trecut s-a întâmplat la fel. Anul acesta, de câteva ori, s-a întâmplat iar.”

Lucrările de modernizare a rețelei de termoficare se vor finaliza abia iarna viitoare

De frig au suferit și copiii de Școala Generală și liceu.

Anca Dragomir, directorului Colegiului de Artă Constanța: „Am luat măsuri, am convocat Consiliul de Administrație și am hotărât să diminuăm programul, am redus ultimele două ore. Era frig, am avut și o activitate la sala de concerte și a fost foarte frig.”

Reprezentanții Regiei De Termoficare nu au însă vești bune. Avariile pot apărea oricând, cel puțin până când nu vor fi schimbate toate conductele vechi de câteva decenii.

Bogdan Orzan, directorul adjunct al Societății de Termoficare Constanța: „Vechimea rețelelor este una considerabilă, 40 de ani, dar asta nu ne scuză în fața consumatorilor.”

Lucrările de modernizare a rețelei de termoficare din Constanța se vor finaliza abia iarna viitoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE