Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Copiii ruși vor învăța la școală cum să folosească drone de luptă

Elevii ruși vor fi învățați cum să opereze drone de luptă începând cu luna septembrie. Senatorul Artem Sheikin a anunțat lecțiile în cadrul cărora elevii vor învăța operarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV), ca parte a programului de studiu "Bazele siguranței vieții". Elevii din anii 10 și 11 vor fi, de asemenea, instruiți să opereze puști de asalt și grenade de mână ca parte a programului, potrivit Euronews.com.

Ministerul rus al Apărării a aprobat deja planurile și acestea urmează să fie puse în aplicare din prima zi a lunii septembrie, a declarat agenția de știri RIA.

Ministrul adjunct al apărării Ruslan Tsalikov a declarat că programul va include informații de bază privind operarea și metode de contracarare a armelor inamice, inclusiv a vehiculelor aeriene fără pilot.

Programul, văzut drept un "patriotism militarizat"

Dronele au fost folosite pentru a identifica - și ataca - pozițiile inamice în războiul din Ucraina. Ambele părți au recurs la atacuri aeriene asupra unor ținte militare și civile, în timp ce bătălia sângeroasă se desfășoară pe front, Rusia lovind cu drone zone rezidențiale.

Lista dronelor folosite în luptă este extinsă. Aceasta include acum Bayraktar TB2 din Turcia, Switchblade 300 și 600 din America și Shahed 136 din Iran - pentru a numi doar câteva.

Ministerul britanic al Apărării a calificat programul drept un efort de a impune "patriotism militarizat".

"Accentul reînnoit al Rusiei pe inițierea militară a copiilor este în mare parte un efort de a cultiva o cultură a patriotismului militarizat, mai degrabă decât de a dezvolta capacități autentice", a afirmat acesta într-o declarație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE