Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Atac cu drone în Crimeea. Un depozit de muniții a fost lovit luni dimineață

Publicat de: Euronews

Un depozit de muniţii a fost lovit luni dimineaţă într-un atac cu drone ucrainene la Djankoi, în nordul Crimeei, forţele de apărare antiaeriană ruse interceptând 11 drone deasupra zonei, a declarat Serghei Aksionov, guvernatorul instalat de Rusia în peninsula anexată ilegal de la Ucraina în 2014, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

În urma atacului, potrivit acestuia, a fost avariat şi un imobil rezidenţial.

"Unsprezece drone inamice au fost doborâte de forţele de apărare antiaeriană şi neutralizate deasupra Crimeei", a indicat Serghei Aksionov pe Telegram, adăugând că un "depozit de muniţii" a fost lovit în districtul Djankoi şi că fragmente de rachetă au avariat o clădire de locuit.

Traficul feroviar a fost întrerupt

Nu este clar pe moment dacă depozitul a fost lovit direct de o dronă sau în urma căderii fragmentelor de la vreo dronă interceptată.

"A fost luată decizia de a evacua populaţia pe o rază de 5 kilometri" de locul incidentului, a adăugat oficialul prorus, indicând că nu s-au înregistrat victime "potrivit datelor preliminare".

El a precizat că traficul feroviar a fost întrerupt în districtul Djankoi din "motive de securitate". Circulaţia rutieră a fost de asemenea suspendată pe axa Djankoi-Simferopol, capitala regională, a mai indicat Aksionov.

Rusia deţine o bază aeriană militară în apropiere de Djankoi, în timp ce oficiali ucraineni afirmă de mult timp că oraşul şi împrejurimile sale au devenit cea mai mare bază militară a Moscovei în Crimeea.

VEZI GALERIA
2 imagini

Sursa foto: Profimedia

Contraofensiva ucraineană

Atacurile ucrainene, rareori revendicate de Kiev, s-au înmulţit în ultimele săptămâni în peninsula aflată sub controlul Moscovei pe fondul contraofensivei ucrainene în est şi sud.

Autorităţile ruse din Crimeea au acuzat sâmbătă Ucraina de un atac cu drone asupra altui depozit de muniţii, provocând detonarea acestuia şi forţând responsabilii locali să evacueze populaţia din zonă şi să suspende traficul feroviar.

În noaptea de 16 spre 17 iulie, un atac atribuit de Rusia Ucrainei a avariat podul peste strâmtoarea Kerci, singura infrastructură care leagă Crimeea de Rusia şi care fusese deja afectat de un atac spectaculos al forţelor Kievului în octombrie 2022, aminteşte AFP.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE