Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Contul de X al soției lui Navalnîi, blocat la o zi după ce a fost deschis. Platforma a restabilit accesul după o oră

Contul de pe platforma X (fosta Twitter) al Iuliei Navalnaya, văduva opozantului rus Aleksei Navalnîi, a fost restabilit marţi după mai puţin de o oră de suspendare pentru încălcarea regulilor de utilizare, informează AFP.

Iulia Navalanaya şi-a creat contul luni, după ce anunţase că va continua lupta politică a soţului său. Nicio precizare nu a fost făcută în legătură cu motivul scurtei suspendări a contului.

Luni, ea postase pe acest cont un video în care îl acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin că l-a ucis pe Aleksei Navalnîi şi a scris marţi că "nu-i pasă" de comentariile Kremlinului, care a declarat că "acuzaţiile sale sunt grosolane şi nefondate".

"Cont suspendat", era scris pe pagina văduvei opozantului, platforma X indicând fără alte explicaţii că suspendă "conturile care încalcă regulile X".

Echipa defunctului opozant i-a cerut într-un tweet lui Elon Musk, proprietarul platformei, "să explice exact ce reguli au fost încălcate" de Iulia Navalnaia.

Aleksei Navalnîi, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru "extremism" într-un penitenciar din regiunea arctică, a murit pe 16 februarie în detenţie, potrivit autorităţilor ruse.

Argumentând că sunt în curs proceduri medico-legale, autorităţile ruse au refuzat până acum să predea corpul familiei, chiar dacă susţinătorii săi consideră că regimul rus caută să acopere o crimă, acuzaţii din nou respinse de Kremlin.

Lumea occidentală a denunţat puternic moartea opozantului, ce se afla în detenţie de peste trei ani, şi l-a considerat vinovat pe Vladimir Putin.

Preşedintele rus "a fost informat" de decesul lui Navalnîi, potrivit purtătorului său de cuvânt, însă nu a făcut nicio declaraţie pe acest subiect.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE