Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Controversata lege a imigrației, într-o variantă mai dură, a fost adoptată de parlamentul francez

Parlamentul francez a adoptat controversata lege a imigrației, după luni de dispute politice. La solicitarea politicienilor de extremă dreapta, proiectul de lege a fost modificat într-o variantă mai dură decât cea introdusă inițial de partidul președintelui Emmanuel Macron.

Proiectul de lege a trecut de Senat și de Adunarea Națională după ce partidul președintelui Macron a ajuns la un compromis cu opoziția conservatoare. Un proiect anterior a eşuat, după ce parlamentarii de extremă-stânga şi de extremă-dreapta l-au respins din cauza părerilor împărțite.

Gerald Dermanin, ministrul de Interne al Franței: Niciun președinte al Republicii Franceze, niciun guvern, nicio majoritate - nici măcar François Mitterrand în 1981 - nu a pus în legea țării sfârșitul ipocriziei. Haideți să le impunem reguli celor care muncesc. Vor fi 10.000 de noi reglementări de anul viitor, aceasta va fi victoria majorității.

Emmanuel Macron a trebuit mai întâi să înăsprească unele măsuri pentru a se putea baza pe sprijinul liderului de extremă-dreapta, Marine Le Pen, care salută noul proiect de lege.

Marine Le Pen, președintele partidului Adunarea Națională: Putem totuși să ne bucurăm de un avans ideologic, o victorie ideologică a Adunării Naționale, deoarece prioritatea națională este acum consacrată în această lege.

Legea privind imigrația creează permise de ședere temporară în anumite condiții pentru muncitorii calificați în domenii care se confruntă cu deficit de forță de muncă. În plus, străinii trebuie să locuiască mai multe luni sau chiar ani în Franța pentru a putea primi subvenții de stat.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE