Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Violențe în Suedia. Premierul cere armatei să intervină și dă vina pentru problemă pe imigranți

Suedia se confruntă cu un val de violențe tot mai mare din cauza unor bande rivale. Autoritățile par depășite de situație.

Premierul suedez l-a convocat pe șeful armatei pentru a discuta despre implicarea militarilor în combaterea fenomenului alarmant. La ședința extraordinară ar urma să participe și șeful poliției.

Doi bărbați au fost împușcați mortal la o cafenea din Stockholm, în timp ce o tânără de 25 de ani a murit în urma unei explozii.

În total, doar în această lună, 12 oameni au fost uciși din cauza violențelor, cel mai mare număr din 2019.

Șeful Executivului a precizat că situația este fără precedent și a acuzat faptul că tot mai mulți copii și oameni nevinovați sunt prinși la mijloc în violențele declanșate de bande. Principala cauză a fenomenului ar fi imigrația, a mai susținut șeful executivului suedez.

El a criticat politicile naive practicate de guvernele anterioare în domeniul imigrației, dar și eșecul integrării unor imigranți în societate.

La începutul săptămânii, două explozii puternice au avut loc într-un cartier, la vest de capitală. Cel puțin trei persoane au fost rănite, iar clădirile au fost serios avariate.

Presa suedeză a relatat că ambele explozii sunt legate de disputele dintre două bande criminale. Este vorba despre o bandă condusă de un bărbat cu dublă cetățenie turco-suedeză, care trăiește în Turcia, și un fost adjunct de-al său. Drogurile și armele reprezintă mărul discordiei dintre cele două grupări criminale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE