Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Violențe în Suedia. Premierul cere armatei să intervină și dă vina pentru problemă pe imigranți

Publicat de: Euronews

Suedia se confruntă cu un val de violențe tot mai mare din cauza unor bande rivale. Autoritățile par depășite de situație.

Premierul suedez l-a convocat pe șeful armatei pentru a discuta despre implicarea militarilor în combaterea fenomenului alarmant. La ședința extraordinară ar urma să participe și șeful poliției.

Doi bărbați au fost împușcați mortal la o cafenea din Stockholm, în timp ce o tânără de 25 de ani a murit în urma unei explozii.

În total, doar în această lună, 12 oameni au fost uciși din cauza violențelor, cel mai mare număr din 2019.

Șeful Executivului a precizat că situația este fără precedent și a acuzat faptul că tot mai mulți copii și oameni nevinovați sunt prinși la mijloc în violențele declanșate de bande. Principala cauză a fenomenului ar fi imigrația, a mai susținut șeful executivului suedez.

El a criticat politicile naive practicate de guvernele anterioare în domeniul imigrației, dar și eșecul integrării unor imigranți în societate.

La începutul săptămânii, două explozii puternice au avut loc într-un cartier, la vest de capitală. Cel puțin trei persoane au fost rănite, iar clădirile au fost serios avariate.

Presa suedeză a relatat că ambele explozii sunt legate de disputele dintre două bande criminale. Este vorba despre o bandă condusă de un bărbat cu dublă cetățenie turco-suedeză, care trăiește în Turcia, și un fost adjunct de-al său. Drogurile și armele reprezintă mărul discordiei dintre cele două grupări criminale.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE