Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Construcția patinoarului de la Brașov, din banii lui Ion Țiriac, a fost aprobată în Consiliul Local, la o zi după ce fusese respinsă, cu scandal

Consilierii locali din Brașov au aprobat, în unanimitate construirea unui patinoar, care va fi suportată din banii miliardarului Ion Țiriac, care are origini brașovene.

Proiectul prevede un memorandum de colaborare cu Fundația Ion Țiriac. Cu o zi înainte, majoritatea formată din consilieri PNL și PSD s-a abținut de la vot și proiectul nu a putut să fie aprobat. Unii dintre consilieri nu au fost prezenți fizic, ci doar online, deși în sală se aflau mai mulți localnici care doreau detalii, potrivit publicației Bizbrașov.

Construcția patinoarului din Brașov a fost aprobată de consilieri

La o zi distanță, lucrurile săau schimbat. Consilierii PSD și PNL au motivat absența și, în consecință, imposibilitatea aprobării, prin faptul că primarul Allen Coliban (USR) nu ar fi pus la dispoziție documentele necesare. Marius Potea (PSD) spune că documentele trebuiau trimise cu trei zile înaintea votului, conform sursei citate. În cele din urmă, după mai bine de două ore, așa cum menționează sursa citată, proiectul a fost votat.

Următoarea etapă este ca, în luna ianuarie, să fie aprobat și parteneriatul de colaborate. Fundația lui Ion Țiriac ar urma să încheie un contract de vânzare-cumpărare pentru terenul pe care va fi amplasat patinoarul, în zona Bartolomeu.

Prețul construrii se ridică la 4 milioane de euro și patinoarul va arăta asemănător cu cel pe care Ion Țiriac l-a construit la Otopeni. Acel obiectiv are 4.863 de metri pătrați, o capacitate de 450 de locuri și a costat 3,6 milioane de euro.

După ce va fi ridicat, patinoarul va fi dat în folosință gratuită Primăriei Brașov, "pentru o perioadă lungă de timp" așa cum a spus prmarul Allen Coliban. Primăria va suporta și costurile de întreținere. Pe patinoar vor avea acces copiii și juniorii care se vor putea pregăti pentru hochei sau patinaj artistic.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE