Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministra Culturii vrea șef nou la Bibilioteca Națională. "Fără legătură" cu disputa dintre interimarul Cioroianu și jurnalista Emilia Șercan

Adrian Cioroianu ar putea rămâne fără funcția de președinte interimar al Bibliotecii Naționale. Ministerul Culturii va organiza concurs pentru ocuparea deplină a poziției. Se întâmplă în contextul în care Adrian Cioroianu este într-un conflict deschis cu jurnalista Emilia Șercan, după ce șeful Bibliotecii a dezvăluit că ziarista a cerut să studieze teza de doctorat a lui Mircea Geoană.

Chemată în fața Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, Raluca Turcan a anunțat că este gata să organizeze concurs pentru ocuparea funcției de președinte al Bibliotecii Naționale, cu mandat plin.

Raluca Turcan, ministrul Culturii: ”Nu vorbim despre despre schimbarea unei persoane, despre înlocuire sau despre sancționare. Vorbim despre organizarea concursului pentru poziția de manager la Biblioteca Națională”.

Ministrul Culturii a susținut că decizia nu are legătură directă cu disputa publică dintre actualul președinte interimar al Bibliotecii și jurnalista Emilia Șercan, ba chiar a lăudat realizările lui Adrian Cioroianu. A avut însă și critici.

Raluca Turcan, ministrul Culturii: ”Poate că un domn ar fi trebuit să fie mai elegant în exprimare cu o doamnă în spațiul public”.

Adrian Cioroianu susține că nu a greșit cu nimic, nici atunci când a dezvăluit public că Emilia Șercan studiază teza de doctorat a lui Mircea Geoană. El ia în considerare să participe la concurs.

Adrian Cioroianu, președintele interimar al Bibliotecii Naționale: ”Am proiecte începute la Biblioteca Națională la care țin foarte mult”.

Demisia lui Adrian Cioroianu, cerută de Opoziție

Opoziția, însă, se așteaptă la măsuri mai clare și imediate.

Iulian Bulai, președintele Comisiei de Cultură, deputat USR: ”În opinia mea dumneavoastră ați greșit în mod impardonabil în această speță. Reiterez faptul că ar trebui să vă dați demisia sau să fiți demis.

Jurnalista Emilia Șercan ia în considerare să îl dea în judecată pe președintele Bibliotecii Naționale. Deocamdată, a făcut alte plângeri.

Emilia Șercan, jurnalistă: ”Am depus o reclamație referitoare la încălcarea codului deontologic al Bibliotecii Naționale de către domnul Cioroianu. Am trimis această reclamație la ministrul Culturii, Raluca Turcan. De asemenea, am depus o reclamație cu privire la încălcarea Regulamentului privind protecția Datelor cu caracter personal la Autoritatea Națională pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal”.

Ziarista Emilia Șercan și Președintele Bibliotecii Naționale s-au certat pe Facebook și cu privire la temperatura scăzută din sălile bibliotecii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE