Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc condamnă din nou ''nebunia războiului” dupa declarația controversată la adresa Ucrainei

Papa Francisc a condamnat din nou toate războaiele, la câteva zile după ce a deranjat Kievul și capitalele occidentale pentru că a părut să sugereze că Ucraina ar trebui să se predea și să negocieze pacea cu Rusia.

Suveranul Pontif a declarat pentru radiodifuzorul elvețian RSI că Ucraina ar trebui să "arate curajul steagului alb" și să deschidă discuții cu Rusia, dar adjunctul său, cardinalul Pietro Parolin, a precizat într-un interviu de marți că Rusia ar trebui mai întâi să își oprească agresiunea.

”Mulți tineri se duc să moară. Să ne rugăm Domnului să ne dea harul de a depăși această nebunie a războiului, care este întotdeauna o înfrângere", a spus papa în timpul audienței săptămânale din Piața Sfântul Petru.

El nu a menționat în mod specific Ucraina sau alte zone de conflict, dar a spus că a primit mai devreme un set de mărgele de rozariu și o copie a Evangheliilor care au aparținut unui om ucis pe un front de război nespecificat.

Sora Lucia Caram, o călugăriță argentiniană care s-a întâlnit cu papa înainte de audiență, a scris pe rețelele de socializare că bărbatul era un soldat ucrainean în vârstă de 23 de ani care a murit în Avdiivka, un oraș din estul țării capturat de ruși luna trecută.

Mărgelele rozariului fuseseră inițial binecuvântate de papă, iar sora Caram i le-a returnat suveranului pontif, a spus ea, adăugând că Francisc le-a sărutat și a părut emoționat, deoarece "iubește Ucraina și suferă pentru martiriul acestui popor invadat și atacat cu cruzime".

Francis și-a limitat luarea de cuvânt la audiență pentru a treia săptămână consecutivă, lăsând pe seama unui asistent să citească majoritatea textelor pregătite.

El le-a spus credincioșilor că este încă "puțin răcit". Miercuri a fost marcată, de asemenea, cea de-a 11-a aniversare a alegerii sale la papalitate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE