Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Papa Francisc, tot mai slăbit. Suveranul Pontif nu a fost în stare să urce în Papamobil după audiența publică

Papa Francisc are din nou probleme de sănătate, nefiind în stare să vorbească în fața credincioșilor adunați să îl asculte. Mai mult chiar, suveranul pontif nu a mai putut să se urce din nou în mașina cu care venise în piața Vaticanului.

Papa Francisc are 87 de ani și o mulțime de probleme de sănătate. Suveranul pontif a prezidat audiența generală săptămânală, ținută afară pentru prima dată în acest an, în piața Sfântul Petru, pe o vreme destul de rece. Dar a pus un ajutor să citească lecția de catehism, așa cum a făcut de mai multe ori în ultimele zile.

Papa Francisc: Iubiți frați și surori, bună dimineața. Cateheza de astăzi va fi citită de un ajutor de-al meu, pentru că încă am o răceală și nu pot citi bine. Vă mulțumesc.

Cu toate acestea, papa Francisc a făcut un scurt apel final împotriva războiului, cerând pace. Recent, el a fost la spital pentru teste de diagnosticare nespecificate, ale căror rezultate nu au fost publicate.

Suveranul pontif a suferit în această iarnă din cauza a ceea ce el și Vaticanul au spus că a fost o răceală, crize de bronșită și gripă.

Papa Francisc: Încă o dată, frați și surori, reînnoiesc invitația mea de a ne ruga pentru oamenii care suferă ororile războiului în Ucraina și în Țara Sfântă, precum și în alte părți ale lumii. Să ne rugăm pentru pace. Să-i cerem Domnului darul păcii. Binecuvântarea mea pentru toată lumea.

Problemele respiratorii și cele de mobilitate continuă să își pună amprenta asupra papei. El suferă și de o inflamație a ligamentelor la genunchi, problemă care, începând din 2022, l-a forțat să folosească un scaun cu rotile. De obicei reușea să să se deplaseze sprijinit în baston și ajutat de mai mulți oameni. Acum însă, papa Francisc a părut incapabil să urce câteva trepte ale papamobilului, chiar dacă încerca să se folosească de balustrade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE