Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Comunitatea palestiniană a ieșit pe străzile din București. Oamenii cer încetarea focului în Fâșia Gaza

Comunitatea palestiniană și mai multe ONG-uri au organizat sâmbătă, în centrul Bucureștiului, un miting prin care se dorește atragerea atenției asupra numărului din ce în ce mai mare de victime civile din Fâșia Gaza.

Câteva sute de persoane s-au adunat în zona Universității, unde au manifestat timp de 30 de minute. A fost un miting de sprijin și de solidaritate față de victimele din Fâșia Gaza. De acolo, oamenii s-au îndreptat spre Piața Victoriei, strigând ”Palestina moare, în București ne doare”.

În ciuda frigului, foarte mulți manifestanți au ales să rămână în stradă și să ceară încetarea focului. Aceștia au povestit că au rude și prieteni în Fâșia Gaza și că zilnic primesc vești cât se poate de proaste.

Pe lângă reprezentanții din comunitatea palestiniană, sunt prezenți și mulți bucureșteni, care au venit cu steagurile României și Palestinei în mâini. Unul dintre tinerii participanți a ținut în mâini o coroană de flori roșii pe care scria ”Palestinienii martirizați. Odihnească-se în pace”.

Manifestațiile de sâmbătă au venit pe fondul unui context internațional extrem de tensionat. La Haga au început audierile în procesul prin care Africa de Sud a adus acuzații de genocid statului Israel.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE