Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Război Israel - Hamas. Medicii din Fâșia Gaza declară că „situația a scăpat de sub control”

Criza umanitară din Fâșia Gaza se adâncește. În timp ce armata israeliană duce lupte grele în Gaza, prioritățile comunității internaționale rămân livrările de ajutoare umanitare, în special medicamente pentru cei răniți.

Bilanțul în Gaza se apropie de 23.500 de decese

Medicii din Gaza spun că situația a scăpat de sub control. Între timp, ministerul Sănătății din enclavă, instituție controlată de Hamas, spune că bilanțul morților se apropie de 23.500.

Presa internațională scrie despre discuțiile la nivel înalt dintre diplomații Qatarului și reprezentanții grupării Hamas. Scopul principal în acest moment ar fi livrarea de medicamente în Fâșia Gaza. Medicii care lucrează la spitalele din enclavă trag un semnal de alarmă.

Dr. Munther Abu Sharkh, medic la Spitalul El-Najar din Gaza: „Situația a scăpat de sub control. Îndemnăm pe oricine, orice persoană, orice instituție care ne poate furniza asistență medicală să se grăbească și să o facă urgent, deoarece situația este catastrofală și este complet scăpată de sub control”.

În același timp, Organizația Mondială a Sănătății insistă asupra faptului că orice astfel de acord ar fi inutil până când Israelul nu va înceta bombardamentele. Atacurile intense, restricțiile de circulație și întreruperea comunicațiilor din Fâșia Gaza fac aproape imposibilă livrarea de ajutoare umanitare.

Khan Younis, orașul din sudul Fâșiei, rămâne în continuare unul din punctele fierbinți ale războiului. Recent, armata israeliană a postat înregistrări cu o rețea de tuneluri în care ar fi fost ținuți ostaticii răpiți de Hamas, potrivit probelor ADN.

Rudele ostaticilor israelieni au cerut încă o dată eliberarea celor dragi și s-au adunat la Nirim, chiar la granița cu Gaza.

Cresc tensiunile și în nordul Israelului, la granița cu Libanul. Zilnic au lupte între Israel și gruparea Hezbollah.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE