Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aprovizionarea cu alimente în Gaza se înrăutăţeşte, afirmă Antony Blinken la Amman

Aprovizionarea cu alimente pentru sute de mii de persoane în Fâşia Gaza s-a înrăutăţit, a indicat secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, potrivit dpa.

Situaţia alimentară a bărbaţilor, femeilor şi copiilor este 'foarte dificilă' şi 'în înrăutăţire', a declarat Blinken duminică în capitala Iordaniei, Amman, după ce a vizitat un depozit al Programului Alimentar Mondial (PAM).

O mare parte din alimentele livrate sunt gata preparate pentru că oamenii pot doar cu greu sau nu pot chiar deloc să pregătească hrana în condiţiile actuale. 'Acesta este singura cale prin care oamenii să primească într-adevăr ceea ce au nevoie chiar acum', a adăugat Blinken.

Israelul a impus o blocadă totală asupra Fâșiei Gaza

Israelul a impus o blocadă totală şi a declanşat o campanie militară în Fâşia Gaza după atacurile întreprinse de Hamas pe teritoriul israelian pe 7 octombrie.

Aceasta a înrăutăţit dramatic situaţia deja precară a aprovizionării celor în jur de 2,2 milioane de locuitori ai enclavei palestiniene. Aproape toţi locuitorii Fâşiei suferă acum de foame sau din cauza dislocării.

Potrivit unui studiu al ONU, circa 577.000 de persoane, adică 22% din populaţia Gazei, se încadrează în categoria cea mai gravă de foamete. În restul lumii, în aceeaşi situaţie se mai află 129.000 de oameni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE