Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șeful Statului Major al Armatei israeliene: "Vom ști cum să luptăm și în Liban, dacă e necesar"

Generalul Herzi Halevi a ținut un discurs în fața propriilor soldați israelieni, iar o parte din cuvintele sale au fost postate pe rețelele de socializare. Șeful Statului Major General al Israelului a subliniat că, în cazul în care provocările continuă din partea Libanului, nu va exista o mare problemă ca IDF să lupte și acolo.

Discuția vine în contextul în care, de la începutul războiului, de pe 7 octombrie 2023, atunci când Hamas a atacat Israelul, gruparea libaneză Hezbollah a sprijinit Hamasul și a lansat atacuri asupra Israelului.

Israelienii spun că sunt pregătiți să lupte și în Liban, "dacă e necesar"

În ultima vreme, Israelul a reușit să elimine ținte de pe teriroriul Libanului, cum ar fi numărul doi al conducerii Hamas, Saleh al-Arouri sau comandatul de rang înalt al organizației militante Hezbollah, Wissam Hassan al-Tawil.

"Observ capacitățile aici, știu foarte bine că voi știți să faceți față oricărei probleme din Gaza. Nu există nici măcar un kilometru pătrat din Gaza în care să nu știți să intrați și să operați. După ceea ce ați făcut, nu mai există nici în Liban măcar un sat sau zone fortificate din această zonă în care să nu puteți intra și să le dezmembrați. Vă vom pune în locurile necesare și veți face ce trebuie acolo. E un război lung de cealaltă parte şi vom ieşi din el cu rezultate bune", a spus Herzi Halevi, citat de Times of Israel.

În ultima vreme se discută din ce în ce mai des despre o escaladare a conflictului și în alte țări din zona Orientului Mijlociu, mai ales că gruparea Hamas este ajutată și de grupări din Liban, Iran, Siria, Irak sau Yemen.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE