Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mesaje anti-Hezbollah pe ecranele din aeroportul din Beirut

Pe ecranele din aeroportul din Beirut, duminică, au apărut mesaje care îndemnau gruparea Hezbollah "să nu implice țara în război", conform AFP.

"Veţi arunca în aer aeroportul nostru, aducând arme. Lăsaţi aeroportul să fie eliberat din ghearele Hezbollah", a fost alt mesaj de pe sistemele de afișare din aeroportul capitalei Libanului.

Mesaje anti-Hezbollah pe ecranele din aeroportul din Beirut

Agenția națională de știri din Liban a menționat că a fost un "atac cibernetic asupra ecranelor cu plecări şi sosiri de pe aeroport, care a perturbat sistemul de inspecţie a bagajelor BHS".

Mesajele au fost afișate alături de emblema grupului creștin "Soldații lui Dumnezeu", care a atras atenția, în ultimul timp, pentru campaniile sale împotriva comunității LGBTQ+ din Liban și un grup puțin cunoscut care se numește The One Who Spoke. Într-o declarație video, grupul creștin a negat implicarea sa, în timp ce celălalt grup a distribuit fotografii cu ecranele din aeroport pe canalele sale de socializare.

Gruparea libaneză Hezbollah, sprijinită de Iran, a precizat că acele mesaje sunt "lucrarea diavolului".

VEZI GALERIA
4 imagini

De la începerea războiului dintre Israel și gruparea Hamas, Hezbollah a trimis mai multe lovituri în direcția israelienilor, acolo unde a țintit bazele și pozițiile militare ale IDF din apropierea graniței de nord cu Libanul.

Ca răspuns, Israelul a lovit pozițiile Hezbollah și a avertizat că dorește să împingă "acest proxy iranian" departe de granița sa de nord.

Ciocnirile dintre Hezbollah și Israel au fost aproape zilnice, însă au cunoscut un episod brutal în ultima săptămână, după ce un oficial și comandant de rang înalt al Hamas, Saleh al-Arouri, a fost ucis într-un cartier din capitala Libanului, Beirut.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE