Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce spune instanța, la o lună după audierea Simonei Halep, privind acuzațiile de dopaj

Simona Halep a fost audiată timp de două zile, pe 28 și 29 iunie, în procesul privind acuzațiile de dopaj care i se aduc, iar verdictul trebuia să vină în interval de două săptămâni. Însă la mai bine de o lună distanță, tribunalul independent Sports Resolutions, din Londra, nu a dat încă sentința, din cauza complexității procesului.

"Fiind un tribunal independent, ne aflăm în imposibilitatea de a comenta orice aspect legat de dosarele noastre, indiferent că procedurile s-au încheiat sau sunt în desfășurare. Adoptăm această abordare în privința tuturor cazurilor care ajung la noi.

Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze că nu vă putem furniza mai multe detalii, în acest moment", a fost comunicatul scurt transmis de Sport Resolutions, pentru Adevărul.

Simona Halep va primi decizia tribunalului în zilele următoare

Halep este suspendată provizoriu de nouă luni și acuză, atât ea cât și stafful ei, că îi este influențată mult cariera, având în vedere că ea nu-și mai poate desfășura activitatea din care câștigă. În plus, la jumătatea lunii august, când va avea loc Openul Canadei (9-15 august), Simona Halep ar urma să iasă automat din clasamentul WTA, din lipsă de activitate. Constănțeanca se află acum pe poziția a 56-a.

Ea nu a mai jucat un meci oficial de la US Open 2022, adică de pe 29 august 2022, când era eliminată în primul tur la US Open. Ulterior, Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, ca urmare a unui test pozitiv cu Roxadustat, efectuat chiar la acea competiție.

Avocații Simonei Halep au contestat măsura suspendării la Tribunalul Sports Resolutions, de la Londra, însă audierea jucătoarei născută la Constanța a fost amânată în mai multe rânduri. Ca regulă, un caz de dopaj trebuie finalizat în termen de șase luni de la punerea sub acuzare.

În aprilie 2023 trecuseră deja cele 6 luni de când Simona Halep a fost notificată de Agenția Internațională pentru Integritate că a picat testul anti-doping efectuat la US Open.

La audieriel Simonei au participat, în calitate de observatori, și oficialii Agenţiei Naţionale Anti-Doping din România.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE