Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Compania de lux Saint Laurent intră pe piața de film. Saint Laurent Productions își face debutul la Festivalul de la Cannes

Brandul de lux Saint Laurent a anunţat joi crearea unei companii de producţie de filme, Saint Laurent Productions, care îşi va face debutul în secţiunea oficială a Festivalului de la Cannes graţie peliculei ''Strange Way of life'', în regia lui Pedro Almodovar, informează AFP.

''Vreau să lucrez alături de toate marile talente ale cinematografiei care m-au inspirat de-a lungul timpului şi să le ofer un spaţiu'', a declarat directorul de creaţie al casei Saint Laurent, Anthony Vaccarello, citat într-un comunicat.

Casa de modă, deţinută de grupul Kering, afirmă că este primul brand de lux care include producţia de filme printre activităţile sale.

Ce producție va prezenta Saint Laurent la Cannes

Saint Laurent Productions va participa la cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de la Cannes, ce va avea loc pe 16-27 mai, în cadrul selecţiei oficiale, cu producţia ''Strange Way of Life'', în regia lui Pedro Almodovar, care îi are în distribuţie pe Ethan Hawke şi Pedro Pascal, precizează comunicatul, care confirmă o informaţie apărută pe site-ul dedicat modei de lux Women's Wear Daily.

David Cronenberg şi Paolo Sorrentino se află pe lista cineaştilor cu care Saint Laurent Productions are alte proiecte în pregătire.

''Aceşti regizori nu încetează niciodată să-mi deschidă mintea şi, într-un anumit fel, viziunea unică şi radicală pe care o aduc cinemaului m-au transformat în persoana care sunt astăzi'', a explicat Anthony Vaccarello.

Director de creaţie al casei Saint Laurent din 2016, Vaccarello va realiza costumele filmelor produse de Saint Laurent Productions.

În 2022, Saint Laurent a realizat o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de euro, în creştere cu 33% faţă de anul precedent. Compania nu a precizat care vor fi sumele investite în filmele pe care intenţionează să le producă.

Kering este deja implicată în lumea cinemaului prin distincţia Women in motion care, de nouă ani, ''pune în valoare femeile din cinema, cele din faţa, dar şi din spatele camerelor de filmat''. Anul acesta, premiul va fi atribuit actriţei recompensate cu Oscar Michelle Yeoh. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE