Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Colaborarea dintre Rivian și Mercedes-Benz pentru producerea de furgonete electrice în România, întreruptă

Compania americană Rivian Automotive Inc a anunțat luni că activitatea societății deținute împreună cu Mercedes-Benz va fi sistată. Decizia survine la doar trei luni de la momentul în care firmele au încheiat un parteneriat pentru a produce furgonete electrice în România, Polonia sau Ungaria.

Producătorul american de vehicule electrice a precizat că va pune accentul pe afacerile sale comerciale, pentru a-și spori fluxul de numerar al operațiunilor din Statele Unite.

„Întreruperea parteneriatului reflectă procesul prin care evaluăm permanent proiectele noastre majore, în timp ce ţinem cont de condiţiile economice actuale şi anticipate”, a afirmat directorul financiar al Rivian, Claire McDonough, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres.

Ce prevede parteneriatul dintre Rivian și Mercedes-Benz

În septembrie, Mercedes-Benz Vans şi Rivian au încheiat un acord privind producerea de furgonete electrice într-o fabrică din România, Polonia sau Ungaria, în următorii ani, în cadrul unei societăţi mixte, notează sursa citată.

În schimb, planurile pentru fabrica din Jawor(Polonia) în care vor fi produse vehiculele electrice Mercedes-Benz Vans nu sunt afectate, iar strategia companiei privind electrificarea nu va fi schimbată, a dat asigurări Mathias Geisen, şeful Mercedes-Benz Vans.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE