Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în București și mai multe județe

Meteorologii au emis un cod portocaliu și un cod galben de ploi torențiale și vijelii, valabil până joi. Codul portocaliu este valabil și în București.

Zonele sub cod portocaliu

Potrivit avertizării meteo, de miercuri - ora 12:00, până joi - ora 12:00, în jumătatea de nord a Moldovei, local în Transilvania, Muntenia și nord-estul Olteniei vor fi averse torențiale, vijelii (rafale de peste 70 - 80 km/h), frecvente descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 35 - 40 l/mp și pe arii restrânse 50 - 80 l/mp.

Zonele sub cod galben

Potrivit avertizării meteo, de miercuri - ora 10:30, până joi - ora 12:00,în centrul, nordul și nord-estul țării, apoi și în sud și est, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice și pe arii restrânse vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 25 - 40 l/mp.

Vremea în București

În Capitală, vremea va fi caniculară, cu o temperatură maximă în jurul a 35 de grade, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Începând de după-amiază va crește probabilitatea pentru înnorări accentuate, intensificări ale vântului, vijelii și, mai ales în cursul nopții de miercuri spre joi și al dimineții de joi, pentru descărcări electrice și averse torențiale.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă în medie de 10 - 15 l/mp; în unele cartiere se pot depăși 30 - 35 l/mp. În cursul nopții de miercuri spre joi, temperatura minimă va fi de 18 - 20 de grade.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE