Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în mai multe județe din țară

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale şi vijelii puternice valabilă pentru jumătatea de sud a Moldovei, nordul şi estul Munteniei şi nordul Dobrogei pe parcursul zilei de miercuri.

Astăzi, în intervalul 14:00 - 22:00, în aceste zone vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80-90 km/h) şi, izolat, grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi, pe arii restrânse, 25-35 l/mp, avertizează ANM.

Totodată, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare miercuri la ora 12:00 şi vizează până vineri, ora 2:00, pentru început, centrul, estul ţării şi zona de munte, apoi sud-vestul şi sudul ţării. Local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, temporar accentuată în după-amiaza şi seara zilei de miercuri, îndeosebi în centrul, estul ţării şi la munte, apoi, din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi şi în sud-vest şi sud.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi, izolat, vijelii (viteze la rafală de peste 55-70 km/h) şi grindină. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri.

Alte zone afectate, începând de joi

Pentru joi, în intervalul 03:00 – 22:00, a fost emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, care vizează nordul Olteniei și al Munteniei, Carpații Meridionali și de Curbură. ANM anunță perioade cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 40-60 l/mp.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE